Gruppchef Kansligrupp LPO Hälsingland vid Region Mitt

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Gävleborgs län

Utlyst

08 oktober 2021

Ansök senast

26 oktober 2021

Referensnummer

C65018/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Region Mitt har ca 2300 medarbetare och här ingår de tre polisområdena Gävleborg, Uppsala och Västmanland, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.
Polisområde Gävleborg är indelat i två lokalpolisområden; Hälsingland och Gästrikland samt en utredningssektion och ett polisområdeskansli.

I Lpo Hälsingland finns ett kansli som en av 4 Stöd Service-grupper, 3 UL grupper samt 7 IGV grupper. Verksamheten i lokalpolisområde Hälsingland utgår från fyra orter; Hudiksvall, Ljusdal, Bollnäs och Söderhamn.

Nu söker vi dig som vill arbeta som gruppchef för Kansligruppen, Stöd/Service 1 i lokalpolisområde Hälsingland. Gruppen består av administratör, planerare, utbildningssamordnare, operativ samordnare, stationsbefäl och kommunpoliser.


Arbetsbeskrivning

Som chef för kansligruppen rapporterar du till lokalpolisområdeschefen samt ingår i Lpo Hälsinglands ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom kansliområdet och dess resultat. Som kanslichef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet

Som kanslichef biträder du lokalpolisområdeschefen och svarar i dennes ställe vid eventuell frånvaro. Du arbetar nära och fungerar som stöd till Lpo chef i olika frågor.
Du ingår i kanslichefsgruppen på polisområdet för gemensamma uppdrag mellan sektioner och lokalpolisområden på polisområdesnivå.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • Erfarenhet personal- och/eller arbetsmiljöansvar
 • Examen från Polishögskolan
 • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
 • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet


 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

 • Läs mer om ledarkriterierna genom att kopiera och klistra in länken nedan i din webbläsare
 • https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337]

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Andreas Bamberg HR-Konsult 072-246 20 73 andreas.bamberg@polisen.se Maria Thoren LPO Chef 010-56 76 391

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet, ST, SEKO och SACO nås via 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Inom LPO Hälsingland

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26 Oktober 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg