Gruppchef till ärendesamordningen i Uppsala

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

15 september 2021

Ansök senast

30 september 2021

Referensnummer

C62843/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Region Mitt har drygt 2 200 anställda. I regionen ingår de tre polisområdena; Gävleborg, Uppsala och Västmanland, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområdet Uppsala omfattar åtta kommuner med totalt 390 000 invånare, med studentstaden Uppsala som är Sveriges fjärde största stad. Till polisområde Uppsala hör de tre lokalpolisområdena; Uppsala/Knivsta, Enköping/Håbo och Norduppland, ett områdeskansli och utredningssektionen.

Utredningssektionen är navet för den brottsutredande verksamheten inom polisområdet och har ett stort inflöde av ärenden. Sektionen består av flertalet arbetsgrupper inom områdena bedrägeri, beslag, grova brott, brott i nära relation, spaning, jourverksamhet, samt beredningsgrupper för ärende och brottssamordning. Inom sektionen arbetar vi aktivt för att vara en stark samarbetspartner och en attraktiv arbetsplats, där kultur och likabehandlingsfrågor är viktiga.

Vi söker nu dig som vill arbeta som chef för gruppen utredning 1, där ärendesamordningen för polisområde Uppsala är lokaliserad. Gruppen är mottagare för samordningsförfrågningar och remisser vilket innebär att de fördelar ärenden i ett initialt skede lokalt, regionalt och nationellt. Gruppen ansvarar också för expeditionen, transkriberingen, samt funktionen polisområdets internationella operativa handläggare.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef för ärendesamordningen rapporterar du till sektionschefen och ingår i utredningssektionens ledningsgrupp. I ledningsgruppen ansvarar ni tillsammans för att uppdrag genomförs och att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
- svensk polisexamen alternativt annan utbildning i kombination med arbetserfarenhet från polisen, som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- minst sex månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare, gruppchef eller liknande
- erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
- erfarenhet av brottsutredande arbete
- samt erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
- erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
- ingått i ledningsforum
- samt chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

  • Analys och helhetssyn
  • Mål och resultat
  • Utveckling och förändring
  • Social säkerhet
  • Muntlig och skriftlig kommunikation
  • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna:

https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337].

Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Andreas Pallinder Rekryterande chef 010 567 74 60 Mirjam Embretsen Tf biträdande sektionschef 010-563 29 54

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare Saco, ST, Polisförbundet och SEKO nås via växeln 114 14

Övrig information

Placeringsort: Uppsala

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg