Gruppchef till BF IGV 3, LPO Piteå Älvdal, PO Norrbotten

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

10 september 2021

Ansök senast

24 september 2021

Referensnummer

C62845/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter operativa-, utrednings-, underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

I polisområde Norrbotten finns det fyra lokalpolisområden, Norra Lappland, Piteå Älvdal, Luleå-Boden och Östra Norrbotten.

Inom lokalpolisområde Piteå älvdal verksamhet finns det fyra BF/IGV-grupper som hanterar den brottsförebyggande, händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt, en utredningsgrupp samt en grupp för stöd/service verksamheten. Ingripandeverksamheten utgår från 4 orter i lokalpolisområdet och innefattar Arjeplog, Arvidsjaur, Älvsbyn samt Piteå som är huvudort.

Vi söker nu dig som vill arbeta som gruppchef för BF-IGV 3, LPO Piteå älvdal

Arbetsbeskrivning

Som chef för BF-IGV 3 rapporterar du till LPO-chef för Piteå älvdal samt ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för den brottsförebyggande verksamheten och dess aktiviteter men ansvarar, tillsammans med andra chefer, för hela lokalpolisområdets verksamhet och resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden.
 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.
 • Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde, BF-IGV

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.
 • Ingått i ledningsforum.
 • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen.
 • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • Erfarenhet av att leda brottsförebyggande verksamhet
 • Genomgått Det direkta ledarskapet alt motsvarande utbildning.

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337]. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Minna Nikkanen HR-konsult 073-034 04 10 minna.nikkanen@polisen.se Andreas Nyberg LPO-chef PIteå älvdalen 010 - 568 35 73 andreas.nyberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Linnéa Persson Polisförbundet 010-568 36 24 Anders Sandqvist Seko Polisen Nord 070-365 96 07 Teresia Stoltz Jakobsson ST Region Nord 073-071 89 23 Ingegerd Nilsson - Ramm SACO 010-56 83517

Övrig information

Anställning: Tillsvidare, Heltid
Placeringsort: Flexibel arbetsort inom LPO Piteå Älvdal
Arbetstidsförläggning: Veckoplanerad arbetstid 5:3
Start enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 september 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg