Gruppchef till BF/IGV i Enköping, Region Mitt

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

07 september 2021

Ansök senast

30 september 2021

Referensnummer

C62392/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2300 anställda. Regionen består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Uppsala består av Områdeskansli, Utredningssektion och de tre lokalpolisområdena Uppsala/Knivsta, Enköping/Håbo och Norduppland med huvudorterna Uppsala, Enköping och Tierp.

LPO Enköping/Håbo består som namnet antyder av kommunerna Enköping och Håbo. Enköpings kommun som har huvudort Enköping har drygt 45 000 innevånare och Håbo som har huvudort Bålsta har drygt 21 000 innevånare. Det finns en större polisstation i Enköping och en mindre i Bålsta.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en chef till BF/IGV grupp 2 i Enköping. Det är en grupp som består av två turlag med ingripande poliser. Turlagen jobbar efter fast lista men du som chef arbetar veckoplanerat och får fördela din arbetstid mellan turlagen samt även lägga en del arbetstid på administrativa uppgifter. En av dina huvudsakliga uppgifter är arbetsledning av turlagen ute på fältet. I din frånvaro finns utsedda svaromål i turlagen som tar detta ansvar. Du ingår också i lokalpolisområdets ledningsgrupp som har ett möte varannan vecka. Under perioder av året t.ex. vid semesterplanering eller lönebildning så kan den administrativa bördan vara större än vad den normalt är.

Uppdraget som gruppchef till BF/IGV i Enköping
Som gruppchef ingår man i en ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen
 • Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare, projektledare eller liknande
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
 • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • Ingått i ledningsforum
 • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
 • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna. Fungerar inte länken kan du kopiera och klistra in nedan länk i din webbläsare.
https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337].
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Linda Axner HR Konsult 010-567 52 66 linda.axner@polisen.se Ludvig Roswall 070-514 76 00 ludvig.roswall@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, SEKO, SACO nås via växeln 114 14

Övrig information

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placeringsort: Enköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg