Gruppchef tillika förundersökningsledare till Utredningsgrupp i LPO Eslöv

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

28 juni 2021

Ansök senast

22 augusti 2021

Referensnummer

C58818/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde södra Skåne består sexton kommuner fördelat på de fem lokalpolisområdena Ystad, Trelleborg, Lund, Eslöv och Kävlinge. Befolkningen i området är cirka 483 000.

I lokalpolisområde Eslöv finns idag fyra BF/IGV-grupper, två grupper inom utredningsverksamheten samt en grupp inom stöd/service.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef för utredningsgruppen är du tillika förundersökningsledare och kommer leda gruppen i det dagliga arbetet samt ansvara för det administrativa uppdraget med bland annat personal och ekonomi.

Nu söker vi dig som vill leda arbetet vid en av lokalpolisområdets utredningsgrupper. Bland medarbetarna finns både civil och polisiär kompetens och tillsammans ansvarar ni för att hantera och utreda företrädesvis mängdbrott. Du samarbetar mycket med övriga gruppchefer och ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp. Du har verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar för gruppen.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
- minst 6 månaders aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
- Polisexamen och/eller annan för funktionen relevant examen som tex juristexamen
- minst 6 månaders dokumenterad erfarenhet av arbete med brottsutredningar inom Polisen
- genomgången förundersökningsledare utbildning
-dokumenterad erfarenhet av rollen som förundersökningsledare

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

  • Analys och helhetssyn
  • Mål och resultat
  • Utveckling och förändring
  • Social säkerhet
  • Muntlig och skriftlig kommunikation
  • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna
https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337.
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Urvalsarbetet kommer att påbörjas i vecka 34.

Kontaktpersoner

Anna-Karin Boije Chef för Lokalpolisområde Eslöv, 0733 483016 För frågor om tjänsten går det bra att kontakta följande personer under veckorna; v. 26 Patrik Isacsson, tel 0709-73 00 07, v. 27 Mats Cronhag tel 0733-483281, v. 28 Lars-Gunnar Björnqvist tel 0725-518896 Patricia Plajer HR konsult, för frågor om rekryteringsprocessen, 0722-31 92 83

Fackliga företrädare

Polisförbundet nås via polisförbundet.sodra-skane@polisen.se, ST, Jörgen Mårtensson, tfn: 010-561 81 55 , Saco-S, Carina Ivarsson 0733-483710, Seko Polisen, Monica Veberg , 070-549 11 35

Övrig information

- Tillsvidareanställning som Handläggare eller Polisinspektör med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning.
- Placering: Utredning, LPO Eslöv, Polisområde södra Skåne
- Arbetstid: flextid

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (där det framgår på vilket sätt du uppfyller efterfrågade krav och meriter) senast den 22 augusti 2021.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet kontakta berörd HR-konsult Patricia Plajer enl kontaktinfo ovan.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din intresseanmälan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg