Handläggare till Desk, Regionalt IT-brottscentrum Öst, placering Norrköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

23 juli 2021

Ansök senast

27 augusti 2021

Referensnummer

C60134/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Öst omfattar Polisområde Södermanland, Östergötland och Jönköping, ett Regionkansli, Operativa enheten, Underrättelse samt Utredning.

Regionalt it-brottscentrum Öst (RC3) bildar under 2021 en egen sektion under den regionala utredningsenheten. Sektionen består av två IT-forensiska grupper samt två utredningsgrupper, ISÖB (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) samt en blandgrupp med Komplexa Cyberbrott (KCB), Internetinhämtning och DESK-funktion. Sektionens medarbetare är placerade i Eskilstuna, Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping.

Arbetsbeskrivning

Desken arbetar tillsammans i inkommande ärenden och ska vara kontaktpunkt för IT-relaterad brottslighet genom att skapa förutsättning för att förebygga, förhindra, upptäcka och utreda IT-brottslighet. Med IT-relaterade brott avses alla brott som på något sätt har koppling till IT, dvs. allt från mängdbrottsärenden utanför IT-miljö, men där spår och bevisning kan finnas i IT-miljö (t.ex. i mobiltelefoner, på chattforum eller på hårddiskar), till rena IT-brott (t.ex. dataintrång).

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
 • Hantera och förmedla underrättelseinformation och information i pågående utredningar
 • Bedöma, analysera och visualisera inhämtad data genom att exempelvis genomföra tekniska spårningar
 • Bevaka och övervaka det löpande ärendeflödet samt göra prioriteringar i ärenden
 • Delta på arbetsplatsträffar och hålla i föreläsningar och utbildningar i Polisområden och Lokalpolisområden.
 • Vara en kunskapsbank gällande polisiära rutiner, taktiker, lagar och förordningar avseende IT-brott
 • Lägga ut information på Intrapolis och bidra med att uppdatera och sprida FAQ och lathundar.

Handläggare inom deskverksamheten tar ansvar för analys av inkommande information och på vilket sätt den ska hanteras vidare och samverkar regelbundet med övriga regionala IT-brottscentrum i Sverige samt med Nationellt IT-brottscentrum.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möts av kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Polisexamen eller akademisk utbildning inom beteendevetenskap, sociologi eller kriminologi eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
 • Erfarenhet av arbete med utredningar vid myndighet
 • God datavana och erfarenhet av att arbeta i olika dataprogram
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Erfarenhet av underrättelse- och/eller inhämtningsarbete
 • Erfarenhet av att av strukturera, katalogisera och sammanställa information
 • Arbetserfarenhet av sociala medier, appar och informationshämtning
 • Kunskap och erfarenhet av arbete med sekretess
 • Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler
 • Erfarenhet av att hålla föreläsning och/eller utbildningar
 • Goda kunskaper inom Polisens interna system, i första hand Durtvå och Tekpro

För att du ska trivas på arbetet måste du vara strukturerad, effektiv och ha ordningssinne. Du innehar en utpräglad servicekänsla, som person är du lugn och stabil och kan fatta egna beslut samt fokuserar på rätt saker. Du måste vara flexibel och ha förmåga att hantera flera frågor parallellt samt snabbt omprioritera arbetsuppgifter och växla upp i tempo när arbetet kräver detta. Du ser möjligheter i förändringar.

Du ska ha förmåga att kritiskt värdera information från flera källor och ta fram specifika fakta i syfte att utveckla och testa hypoteser vilket kräver att du är noggrann och har en god analytisk förmåga. Arbetets många kontaktytor både inom och utom myndigheten ställer krav på att du är tydlig, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du arbetar bra både självständig och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Daniel Axelsson Sektionschef 010-566 50 95 daniel-w.axelsson@polisen.se Carl Ekenblom Gruppchef 010-566 60 23 carl-johan.ekenblom@polisen.se Viktoria Axelsson HR-konsult bemanning.regionost@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackförbundet ST nås via Nina Wenegård, 0730-66 41 92 SACO, Polisförbundet, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Norrköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27/8 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg