Handläggare till rättsavdelningen i Kiruna

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Norrbottens län

Utlyst

19 februari 2021

Ansök senast

05 mars 2021

Referensnummer

C49669/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu handläggare inom registerförvaltning till rättsavdelningen med placering på Informationsförvaltningsenheten i Kiruna. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsplatsbeskrivning
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare inom registerförvaltning arbetar du främst med att handlägga bötesinbetalningar och andra ärenden kopplat till böter. Du kan även komma att arbeta med administration, registervård och granskning av domar för att upprätthålla korrekta uppgifter i polisiära register och i andra register inom rättsväsendet.
I arbetet ingår också telefon¬support till allmänheten och myndigheter samt att handlägga övriga ärenden som faller inom enhetens arbetsområden.


Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • 3-årig gymnasieexamen
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • och engelska
  • god datorvana

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • yrkeserfarenhet av handläggning i närtid
  • Universitetsutbildning/eftergymnasialutbildning med
  • inriktning inom, för rollen, relevant område'
  • kunskaper i juridik, inom relevant lagstiftning
  • erfarenhet av att arbeta med telefonisupport


Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Vi tror att du är flexibel, ansvarstagande och har en god initiativförmåga. Vidare är du noggrann och har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt och har också en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet

Kontaktpersoner

Annelie Karlsson Rekryterande chef 010-56 352 82 Thomas Blomgren HR-konsult thomas.blomgren@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Fredrik Bergh, tfn 010-563 91 37; Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87; 10 Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92; SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn 0732-490 422

Övrig information

Placeringsort: Kiruna

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg