Hundinstruktör/utbildare till operativa enheten – region Mitt

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

19 februari 2021

Ansök senast

12 mars 2021

Referensnummer

C49655/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Hundinstruktör/utbildare med goda ledaregenskaper till operativa enheten, region Mitt. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Operativa enheten står för spetskompetens och vi bedriver en regionsövergripande verksamhet på framkant för att öka tryggheten för såväl medborgare som medarbetare. Vid operativa enheten finns bland annat Hundverksamhet, Trafik, PKC och Regionledningscentral.

Polisregion Mitt har ca 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter (Underrättelse, Utredning och Operativ verksamhet) samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområdena är Uppsala, Västmanland och Gävleborg.

Hundverksamheten vid operativa enheten har ett övergripande ansvar för den utbildning, kvalitetssäkring och anskaffning som bedrivs inom regionens polishundverksamhet. En regional utbildningsledare ansvarar för samordning och likriktning av den utbildningsverksamhet och kvalitetssäkring, som bedrivs på ett flertal platser i regionen. Detta i tät samverkan med utbildare/provledare och medarbetare vid regionens lokalpolisområden.

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som instruktör vid operativa enhetens hundverksamhet kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att planera, genomföra och följa upp olika utbildningsinsatser för polishundförare och polishundar. Du kommer vara delaktig i anskaffningsverksamhet och tester av hundar. Vidare kommer du tillsammans med andra instruktörer och besiktningsmän på utbildningsplatsen delta i kvalitetssäkring av väktarhundekipage, genomföra tester av blivande väktarhundar samt att genomföra besiktningar av omhändertagna/farliga hundar.

Du kommer att medverka som instruktör vid regionala och nationella utbildningar som innebär resor i tjänsten. Utbildning och kvalitetssäkring bedrivs löpande vid regionens lokalpolisområden vilket innebär frekventa resor i rollen som regionalt placerad instruktör. Att arbeta som instruktör vid hundverksamheten kräver en god fysisk förmåga och att du är öppen för och har en vilja att utvärdera och träna hundar på arbetsplatsen och förvara dem i eget hem.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Instruktörsvana samt erfarenhet och kunskap i att leda, utveckla och utvärdera utbildning i hundverksamhet med inriktning mot tjänstehund.
 • Minst 5 års erfarenhet av skyddsdressyr.
 • Minst 3 års erfarenhet av polisiär tjänstehundsdressyr.
 • Erfarenhet av att inventera/utvärdera och grunddressera tjänstehundar.
 • Körkort B

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan nämnda även har:

 • Genomförd grundutbildning, Instruktör (Utbildare, grund) vid Nationella polishundtjänsten, eller annan jämförbar kompetens.
 • Har tjänstehundserfarenhet inom Försvarsmakten, Polismyndigheten eller liknande verksamhet som vi bedömer relevant.
 • Har erfarenhet av brukshundsverksamhet.
 • Har instruktörsutbildning eller liknande i hundverksamhet.
 • Har erfarenhet av mentalitetsbedömningar av hundar.
 • Erfarenhet och förmåga att kunna verka som skyddsfigurant.

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna ställer krav på goda ledaregenskaper, att du är självgående samtidigt som du har god förmåga att samarbeta med andra. För att trivas och bli framgångsrik i rollen behöver du vara flexibel och prestigelös, trygg i dig själv och lita på din egen förmåga. Du har stor hundvana och du har den goda fysiska förmåga som krävs i denna roll. Vi ser det som en självklarhet att du har en vilja och förmåga att dressera tjänstehundar.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper, ledarskapsförmågor, värdegrund och lämplighet.

Kontaktpersoner

Anna-Carin Danielsson HR-konsult 010-567 59 07 anna-carin.danielsson@polisen.se Mattias Jönson Rekryterande chef 070-297 94 30 mattias.jonson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, region Mitt, Ralf Andersson 073-029 04 52 Fackförbundet ST, region Mitt, Linnéa Hjelm 010-567 54 95 linnea.hjelm@polisen.se SACO och SEKO 114 14

Övrig information

Placeringsort: Uppsala

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg