Internetinhämtare till Regionalt IT-brottscentrum Öst, placering Norrköping eller Linköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

23 juli 2021

Ansök senast

27 augusti 2021

Referensnummer

C60136/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Öst omfattar Polisområde Södermanland, Östergötland och Jönköping, ett Regionkansli, Operativa enheten, Underrättelse samt Utredning.

Regionalt it-brottscentrum Öst (RC3) bildar under 2021en egen sektion under den regionala utredningsenheten. Sektionen består av två IT-forensiska grupper samt två utredningsgrupper, ISÖB (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) samt en blandgrupp med Komplexa Cyberbrott (KCB), Internetinhämtning och DESK-funktion. Sektionens medarbetare är placerade i Eskilstuna, Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping.

Arbetsbeskrivning

Som internetinhämtare arbetar du primärt med att inhämta, bearbeta och till viss del analysera brotts- och händelseinformation samt underrättelseinformation inhämtad i huvudsak från elektroniska källor. Du kommer att arbeta som en del i ett team med inriktning på att bygga upp och/eller stödja operativa ärenden.

RC3 är regionens kunskapsbärare vad gäller IT-relaterade utredningsåtgärder och har ett uppdrag i att höja den regionala förmågan avseende alla typer av brott med IT-inslag. En del i detta är att biträda övriga utredningsgrupper i ärenden med komplexa digital inslag. Vi samverkar regelbundet med övriga regionala IT-brottscentrum i Sverige samt med Nationellt IT-brottscentrum.

Verksamheten präglas av högt säkerhetsmedvetande och bedrivs med hög rättssäkerhet. RC3 är en självförsörjande sektion med olika kompetenser som hanterar allt ifrån inkomna tips, husrannsakan, förhör, internetinhämtning och analys till redovisning i rätten. Vi arbetar i team för att dra nytta av sektionens olika kunskap när vi lägger alla pusselbitar på plats.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Polisexamen eller akademisk utbildning inom beteendevetenskap, systemvetenskap/IT, kriminologi eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Erfarenhet av brottsutredande verksamhet eller IT-relaterat utvecklingsarbete
 • Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska
 • God datavana och erfarenhet av att arbeta i olika dataprogram

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med internet och social media
 • Erfarenhet av arbete med spaning, hemliga tvångsmedel och/eller särskilda spaningsmetoder
 • Erfarenhet av underrättelsearbete
 • Erfarenhet av internetinhämtning från öppna källor
 • Erfarenhet av att inhämta, registrera, bearbeta stora mängder information i arbetet
 • Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler

För att du ska trivas på arbetet måste du ha förmåga att ta egna initiativ, självständigt fatta beslut och fokusera på rätt saker för att uppnå resultat. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är nyfiken och kreativ. Du kommer gärna med egna idéer och lösningar för att driva arbetet framåt på bästa sätt. Du måste vara flexibel och ha förmåga att hantera flera frågor parallellt samt snabbt omprioritera arbetsuppgifter och växla upp i tempo när arbetet kräver detta. Du ser möjligheter i förändringar. Arbetets många kontaktytor både inom och utom myndigheten ställer krav på att du är tydlig, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du arbetar bra både självständig och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Carl Ekenblom Gruppchef 010-566 60 23 carl-johan.ekenblom@polisen.se Daniel Axelsson Sektionschef 010-566 50 95 daniel-w.axelsson@polisen.se Viktoria Axelsson HR-konsult bemanning.regionost@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackförbundet ST nås via Nina Wenegård, 0730-66 41 92 SACO, Polisförbundet, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Norrköping eller Linköping. Specificera önskad placeringsort i din ansökan.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27/8 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg