IT-forensiker till Region Öst med placering Jönköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

13 september 2021

Ansök senast

27 september 2021

Referensnummer

C62547/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vill du bidra med din djupa IT-kunskap och nyfikenhet hos en samhällsviktig arbetsgivare, då hoppas vi att du vill bli en av oss inom IT-forensik i Region Öst. Vi söker nu en IT-Forensiker med placering i Jönköping.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Regionalt it-brottscentrum Öst (RC3) har under 2021 bildat en egen sektion under den regionala utredningsenheten. Sektionen består av två IT-forensiska grupper samt två utredningsgrupper, ISÖB (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) samt en blandgrupp med Komplexa Cyberbrott (KCB), Internetinhämtning och DESK-funktion. Sektionens medarbetare är placerade i Eskilstuna, Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping.

Arbetsbeskrivning

Om du gillar att arbeta med datorer, mobiltelefoner och annan teknik kan jobbet som IT-Forensiker passa dig. Som IT-Forensiker är din uppgift att säkra, bearbeta, analysera och presentera den digitala bevisningen i utredningsverksamhetens olika utredningar. Du kommer främst att arbeta med datorer och mobiltelefoner men även annan digital media såsom t ex drönare, kameror, övervakningssystem och IoT. Eftersom arbetet innebär att säkra digital bevisning kommer du att behöva montera isär olika tekniska föremål för att lösa dina arbetsuppgifter.
Andra arbetsuppgifter som kan ingå är IT- forensiska undersökningar i nätverksmiljö, biträda vid husrannsakningar där t.ex. digital bevisning ska säkras, skriva protokoll samt vittna i samband med rättegång. Arbetet som IT-forensiker är brett och utvecklande där det alltid finns något nytt att lära sig.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, såsom IT-Forensik. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant

  • Mycket goda IT-kunskaper gällande vanligt förekommande hårdvara och operativsystem och stort intresse för vidareutveckling inom IT

  • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska

  • Körkort med B behörighet

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Ytterligare språkkunskaper utöver skandinaviska språk

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och stabil samt kunna hantera tempoväxlingar i ditt arbete. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt ställs krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga samt att du har en hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Arbetsuppgifterna ställer också krav på förmågan att kunna strukturera arbetet och vara flexibel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstest kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen och vara en del av urvalet. Preliminärt testdatum är 12 okt och vi ber sökanden att i största mån vara tillgänglig detta datum.

Kontaktpersoner

Tomas Karlsson Tf Gruppchef 010- 56 659 56 tomas-g.karlsson@polisen.se Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult; Anna Sandberg anna-k.sandberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för ST, SEKO, SACO Polisen och Polisförbundet nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Jönköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg