Kommunpolis LPO Eslöv – Höörs kommun

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

11 januari 2021

Ansök senast

25 januari 2021

Referensnummer

C46197/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Drivs du av att lösa samhällsproblem i samverkan och av att utveckla brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete? Vi söker nu en kommunikativ och nätverksbyggande kommunpolis till LPO Eslöv.

Om arbetsplatsen
Polismyndigheten, region Syd, har ca 5000 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Södra Skåne består av fem lokalpolisområden (Lund, Eslöv, Kävlinge, Ystad och Trelleborg), två sektioner (utredning- och utredningsjour) samt ett kansli beläget i Lund. Lokalpolisområde Eslöv består av kommunerna
Eslöv, Hörby och Höör.

Till lokalpolisområde Eslöv med ansvar för Höör söker vi nu en Kommunpolis.

Arbetsbeskrivning

Kommunpolisen ska säkerställa att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de samverkansöverenskommelser och medborgarlöften som träffats mellan kommunen och lokalpolisområdeschefen. Huvuduppdraget blir att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommunen och övriga samhället. Därutöver ska kommunpoliserna kunna representera polisen i samverkansarbetet gentemot kommunen och andra externa intressenter. Det övergripande målet är att funktionen ska bidra till det långsiktiga arbetet med att skapa goda relationer till olika samarbetspartners, vara motorn i det brottsförebyggande arbetet och att verka nära medborgarna.

I uppdraget som kommunpolis ligger en stor frihet i att anpassa arbetssättet efter de förutsättningar som finns i varje enskild kommun. Kommunpolisen är en samordnande funktion, en tydlig och tillgänglig väg in till Polismyndigheten, både för allmänheten och för olika samverkanspartners. Kommunpolisfunktionen ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Polisexamen
  • Erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och för dess resultat
  • Goda kunskaper om lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • Erfarenhet av samverkansarbete med kommun och lokalsamhälle på olika nivåer

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Erfarenhet av ledningsgrupparbete
  • Utbildning i brottsförebyggande frågor
  • Erfarenhet av att leda arbete i projektform

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du ska ha förmåga att självständigt kunna fatta beslut inom ramen för delegationen samt ta ansvar för och utveckla den egna verksamheten i relation till helheten. Du kan även utveckla arbetsmetoder för att kunna genomföra arbetet och du har en utvecklad problemlösningsförmåga. Du ska ha fallenhet och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer. Du ska även ha förmågan att inhämta kunskap om och ha förståelse för vad Polismyndigheten gör lokalt, samt även förmedla detta och ge en realistisk bild av brottsligheten och problembilden. Du har en hög social kompetens, vilket gör att du kan skapa och upprätthålla nätverk samt har förmågan att samverka med både interna och externa aktörer. Du är en duktig kommunikatör likväl som en god lyssnare. Funktionen som Kommunpolis ställer krav på förmåga till flexibilitet då arbetsuppgifterna och verksamhetsområdena har stor variation.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Anna-Karin Boije Chef för Lokalpolisområde Eslöv 010-56 15667 0733 483016 Pernilla Bastholm HR konsult, för frågor om rekryteringsprocessen 0730-863 246

Fackliga företrädare

Polisförbundet nås via polisförbundet.sodra-skane@polisen.se, ST, Jörgen Mårtensson, tfn: 010-561 81 55 , Saco-S, Carina Ivarsson 0733487300, Seko Polisen, Monica Veberg , tfn: 070-549 11 35

Övrig information

ANSTÄLLNING
Arbetsort: Höör
Anställningsform: Tillsvidare
Anställning: Polisinspektör
Funktion: Kommunpolis
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Förtroendearbetstid alt veckoplanerad arbetstid enligt överenskommelse.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 januari 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Har du skyddad identitet eller behöver komplettera din ansökan kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället.

Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och undanber oss samtal från dig som vill sälja annons och rekryteringstjänster.
http://www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg