Kommunpolis till lokalpolisområde Eskilstuna

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

08 januari 2021

Ansök senast

29 januari 2021

Referensnummer

C45981/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 32 000 medarbetare. Polismyndigheten är indelad i sju polisregioner, ett flertal nationella avdelningar och rikspolischefens kansli. Polisområde Södermanland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden (LPO): Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm.

Nu söker vi en kommunpolis till Lokalpolisområde Eskilstuna.

Arbetsbeskrivning

Som kommunpolis kommer du samarbeta med nuvarande kommunpolis vars huvuduppdrag är att driva lokalpolisområdets brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommunerna (Eskilstuna och Strängnäs) och övriga samhället. Du är ett stöd till cheferna i lokalpolisområdet och delaktig i framtagandet av samverkansöverenskommelser, lägesbilder, orsaksanalyser, medborgarlöften, handlingsplaner och lokala aktivitetsplaner.

Genom din roll har du en nyckelfunktion för utvecklingen av det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i dialog med och nära medborgarna. Du bär en samordnande funktion för samverkande parter och allmänheten genom att erbjuda en tydlig och tillgänglig väg in i Polismyndigheten.

Då din roll som kommunpolis är en naturlig del i det löpande strategiska arbetet, ingår du därför i ledningsgruppen för lokalpolisområdet. Som ledningsstöd kommer du hjälpa ledningsgruppen med operativt polisiära kortsiktiga beslut samt i frågor där polisiär erfarenhet är en bra utgångspunkt. Exempel på frågeställningar är rekrytering av kollegor, remissyttrande i detaljplan, volontärsamordning, operativ insatsplanering, PUM-A o.s.v.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
  • Är polis enligt polisförordningen (2014:1104)
  • Har minst 6 månaders erfarenhet av att vara arbetsledare/projektledare de senaste 5 åren
  • Mycket god kommunikativ förmåga i svenska, samt i skrift, då du kommer att ha mycket kontakt både internt och externt
  • Flera års polisiär erfarenhet och god kännedom om polisverksamheten


  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Erfarenhet av samverkansarbete med kommun och lokalsamhälle på olika nivåer
  • God kunskap om kommunens organisation och ledning
  • Kunskap och erfarenhet av brottsförebyggande arbete
  • Språkkunskaper som anses som vanligt förekommande i området, utöver nordiska språken samt engelska
  • Genomförd Kommunpolisutbildning, benämnd Brottsförebyggande metoder och samverkan.

Vi söker dig som är mycket duktig på att skapa delaktighet och engagemang, internt såväl som externt. Du är inte är rädd för att söka och testa olika lösningar utifrån uppdraget. Då arbetet innebär många kontaktytor, förväntar vi oss att du är kommunikativ och har god förmåga att skapa kontakt och dialog.

Du är systematisk, organiserad, tar ansvar, strukturerar och driver processer. Samtidigt är du flexibel och kan med enkelhet agera utifrån situation och anpassa ditt beteende. Du har förmågan att självständigt kunna fatta beslut, inom ramen för delegationen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Christer Sjöqvist Lokalpolisområdeschef Eskilstuna 010-203 79 67 christer.sjoqvist@polisen.se Natalie Hansson HR-konsult natalie.hansson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO nås via Polisens växel på 114 14, SEKO Polisens Anders Sandqvist nås på 070-365 96 07, Polisförbundets Urban Nordqvist nås på 010-566 87 90, Fackförbundet STs Ellinor Gårdeke nås på 072-532 65 00.

Övrig information

Placeringsort: Eskilstuna/Strängnäs
Arbetstid: Förtroendearbetstid

Ansökningar, bestående av CV och personligt brev, till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg