Kommunpolis till lokalpolisområde Hisingen i polisområde Storgöteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

22 november 2021

Ansök senast

06 december 2021

Referensnummer

C68617/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Vi söker till vårt lokalpolisområde Hisingen en kommunpolis med väl utvecklad social kompetens. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsbeskrivning

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden med egen utredningsverksamhet. De är Göteborg city, Kungälv/Ale, Hisingen, Nordost och Syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner varav en är utredningssektionen för grova brott. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli.

Lokalpolisområde Hisingen består geografiskt av en socialförvaltning och en kommun. Lokalpolisområdet har ett särskilt utsatt och ett utsatt område. På Hisingen bor det ca 170 000 invånare och området innefattar allt från skärgård till storstad och lantlig miljö. Inom lokalpolisområdet finns medarbetare för stöd/service, utrednings- och brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV) samt tre kommunpoliser.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Polisutbildning, i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
  • Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
  • Erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och dess resultat
  • Erfarenhet av att omsätta identifierade problem i den lokala lägesbilden till operativa aktiviteter

  • Meriterande
  • Erfarenhet av brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
  • En aktuell, flerårig erfarenhet av att tjänstgöra inom ett lokalpolisområde med såväl BF/IGV som UL eller som kommunpolis
  • Erfarenhet av samverkan med kommun och lokalsamhälle
  • Erfarenhet av ledning av operativt polisarbete
  • Erfarenhet av ledningsfunktion och stabsarbete

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som kommunpolis är det viktigt att du är kommunikativ, har förmåga att förmedla och skapa förståelse för Polismyndighetens arbete utifrån lokal lägesbild och brottslighet.
Vi söker dig som självständigt kan prioritera mellan arbetsuppgifter utifrån olika perspektiv och strukturera arbetet därefter. Som kommunpolis förväntas du lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer, vi ser därför att du har god samarbetsförmåga och utvecklad problemlösningsförmåga. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du har också förmåga att skapa nätverk och upprätthålla dem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Per Hellström eller Jörgen Thorén Chef Nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST , SACO-S och SEKO polisen Växel nås via 114 14

Övrig information

Placeringsort: LPO Hisingen: Vågmästare gatan 5, 417 02 Göteborg

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 december 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult Monika Gråhammar tfn 072-511 88 29.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg