Kommunpolis till lokalpolisområde Växjö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kronobergs län

Utlyst

07 oktober 2021

Ansök senast

31 oktober 2021

Referensnummer

C64901/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu kommunpolis med intresse för samverkan och utvecklingsfrågor till polisområde Kalmar Kronoberg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Lokalpolisområde Växjö består av Växjö och Alvesta kommuner. I lokalpolisområdet finns idag tio BF/IGV-grupper, två utredningsgrupper samt två stöd/service-grupper. Inom lokalpolisområdets olika inriktningar finns ingripandeverksamhet, trafikverksamhet, hundverksamhet, receptionsverksamhet, utredningsverksamhet, riktat arbete mot särskilt prioriterade området Araby samt stöd och service verksamhet för hela polishuset Växjö.

Vi söker nu dig som vill tjänstgöra som kommunpolis i lokalpolisområde Växjö där ditt ansvarsområde är Växjö kommun men där ett samarbete med kommunpolis i Alvesta är naturligt i vardagen.

Arbetsbeskrivning

Som kommunpolis är ditt huvuduppdrag att driva och representera Polismyndigheten i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i samverkan med Växjö kommun i första han men också Alvesta kommun och övriga samhället. Kommunpolisen fungerar som ett led i att säkerställa att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de åtaganden som gjorts i samverkansöverenskommelser och i medborgarlöften som träffats mellan kommunen och lokalpolisområdeschefen och på så sätt skapa förutsättningar för polisen att stärka den lokala närvaron.

Du kan komma att delta operativt i olika uppdrag men ditt huvuduppdrag är det strategiska brottsförebyggande arbetet. Som en del av lokalpolisområdets brottsförebyggande arbete ansvarar du även för den volontärverksamhet som bedrivs inom lokalpolisområdet.

Som kommunpolis ingår du i lokalpolisområdets operativa ledningsgrupp. Du förväntas ta en aktiv roll i att tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen driva utvecklingen av verksamheten framåt. I uppdraget ligger att anpassa arbetssättet efter de lokala lägesbilder som finns i lokalpolisområdet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Polisexamen i enlighet med polisförordningen (2014: 1104)
  • Goda kunskaper om lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.
  • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Erfarenhet av samverkansarbete med kommun och/eller lokalsamhället.
  • Utbildning i brottsförebyggande frågor.

Vi ser att du har förmåga att självständigt kunna fatta beslut inom ramen för delegationen samt ta ansvar för och utveckla den egna verksamheten i relation till helheten. Du kan även utveckla arbetsmetoder för att kunna genomföra arbetet och du har en utvecklad problemlösningsförmåga. Du ska ha fallenhet för och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer. Som person har du en hög social kompetens, vilket gör att du kan skapa och upprätthålla nätverk samt har förmågan att samverka med både interna och externa aktörer. Du har god kommunikativ förmåga och känner dig bekväm med att presentera material inför grupp samt att vara representant för lokalpolisområdet i media.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta lokalpolisområdeschef Jonas Ek, 072-715 52 50. Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Patricia Plajer, tfn 0722-319283 Fackliga företrädare är för Polisförbundet Annelie Larsson, tfn 076-768 24 50, polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se; Saco-S saco-s@polisen.se; ST inom Polisen Johan Källström, tfn 070-279 11 46; Seko Polisen Monica Veberg, tfn 070-549 11 35.

Övrig information

Anställning: Tillsvidareanställning som polisinspektör. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Placeringsort: Växjö
Arbetstid: Förtroendearbetstid

Välkommen med din ansökan tillsammans med ditt personliga brev och CV där vi vill att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter
senast den 31 oktober 2021.

Har du skyddad identitet, registrera dig inte i rekryteringssystemet utan kontakta HR-konsult Patricia Plajer, patricia.plajer@polisen.se. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg