Lokalpolisområde Borlänge söker Förundersökningsledare

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

01 april 2021

Ansök senast

14 april 2021

Referensnummer

C52359/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Förundersökningsledare till Lokalpolisområde, LPO Borlänge. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Bergslagen har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden; Falun, Borlänge och Mora. LPO Borlänge utgörs av Borlänge, Säter, Gagnef, Ludvika och Smedjebackens kommuner med polisstationer i Borlänge och Ludvika.

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare vid ungdomsgruppen kommer du självständigt att leda och driva förundersökningar främst gällande ungdomsbrott.
Brotten som utreds är huvudsakligen av mängdbrottskaraktär, dvs tillgreppsbrott, skadegörelsebrott, våldsbrott, trafikbrott och narkotikabrott. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud, socialtjänst, skola, målsägande, misstänkta personer, vittnen och vårdnadshavare.

Du kommer att:

 • tillsammans med gruppchef leda och ansvara för utredningsverksamheten
 • vägleda, ge direktiv och fatta beslut i förundersökningar
 • arbeta tätt tillsammans med gruppchef, utredare och åklagare
 • prioritera, resurssätta och kvalitetssäkra arbetet i våra ärenden
 • beakta lagstadgade tidsfrister
 • verka för verksamhetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete
 • tillsammans med andra utbilda nya medarbetare
 • vid behov arbeta i yttre tjänst

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • polisexamen
 • polismyndighetens nationella förundersökningsledarutbildning eller annan utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar
 • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort


 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • erfarenhet av FU-ledning i ungdomsärenden
 • erfarenhet av att arbeta med ungdomsutredningar


Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på att du har ett professionellt förhållningssätt. Du är lugn och har en hög personlig mognad samt ett coachande och pedagogiskt arbetssätt när det gäller att leda andra. Du har god överblick och helhetssyn även i ett regionalt perspektiv. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och är stresstålig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Liselotte Gustafsson Rekryterande chef 010-567 25 48 Tom Andersson Bitr. LPO Chef 010-567 24 90 Åsa Lidbom HR-Konsult 010-567 33 54 asa.lidbom@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST och SEKO i Region Bergslagen nås genom polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Borlänge

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg