LPO Borås söker personal inom passhandläggning och reception

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

11 juni 2021

Ansök senast

28 juni 2021

Referensnummer

C57868/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker nu personal inom passhandläggning och reception till LPO Borås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

PO Älvsborg
Polisområde Älvsborg omfattar 10 kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli. Cirka 440 medarbetare arbetar inom PO Älvsborg.

Polismyndigheten söker nu fler personer som ska arbeta med passhandläggning och reception till LPO Borås. Tjänstgöring på samtliga orter inom PO Älvsborg (Alingsås, Borås, Kinna och Ulricehamn) kan förekomma när verksamheten så kräver.


Arbetsbeskrivning

Som administratör med inriktning mot reception är du myndighetens representant i kontakten med de besökare som kommer till polisstationen, Ditt huvudsakliga ansvarsområde och arbetsuppgift blir att handlägga ansökningar om pass och nationellt ID-kort men du kommer också arbeta med övriga arbetsuppgifter som är förekommande i en polisreception.

Du handlägger ärenden i enlighet med gällande lagar och förordningar te x Passlagen, Passförordningen, Förordningen om nationellt ID-kort samt Förvaltningslagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • avslutad och godkänd gymnasieutbildning.
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system.

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • erfarenhet av arbete inom service, reception eller butik där du har haft mycket externa kontakter, företrädesvis i form av personliga möten.
  • erfarenhet av att arbeta inom polismyndigheten eller annan statlig verksamhet.
  • erfarenhet av att handlägga ansökan om pass och nationellt ID-kort.
  • erfarenhet av anmälningsmottagning inom polismyndigheten.
  • ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska, gärna utomnordiskt språk.

Vi söker dig som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av att hålla hög servicenivå till allmänheten, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men är också flexibel och har förmåga att prioritera när situationen kräver det. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Kontaktpersoner

Jeanette Bohlin, ansvarig HR-konsult. HR-konsult 11414 Susanne Bauer Gruppchef i Borås 11414

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Sista ansökningsdag är 28/6-2021.Vi beräknar att genomföra intervjuer efter semesterperioden med start vecka 34.

Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning.
Placering i främst Borås men tjänstgöring på samtliga orter inom PO Älvsborg (Alingsås, Borås, Kinna och Ulricehamn) förekomma när verksamheten så kräver.
Arbetstid: Schema Arbetstid: Vardagar dagtid. Kvällstjänstgöring förekommer (vanligen en-två kvällar/vecka).
Tillträde: Enligt överenskommelse

En förutsättning för att du skall kunna påbörja tjänsten är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen som sträcker sig över sammanlagt två veckor.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd eller om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Välkommen med din ansökan senast 28/6-2021


Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg