Områdespolis till lokalpolisområde Skärholmen

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 september 2021

Ansök senast

26 september 2021

Referensnummer

C62872/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7000 anställda. Regionen består av fyra polisområden City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Stockholm Syd är Sveriges största polisområde och är indelat i åtta lokalpolisområden; Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. Förutom lokalpolisområdena är området uppdelat i olika sektioner för BIN (brott i nära relation), grova brott/spaning, underrättelse, operativt stöd, jour/samordning samt jour/utredning. Här bor och arbetar närmare en miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag.

I lokalpolisområde Skärholmen ingår stadsdelsområdena Skärholmen och Liljeholmen-Hägersten och verksamheten består av ingripandeverksamhet, utredningsverksamhet och kansli/stöd-verksamhet. Vår polisstation ligger i närheten av Skärholmen centrum och i nuläget är vi ca 120 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Lpo Skärholmens riktade brottsförebyggande spetskompetens består av en dynamisk områdespolisgrupp samt en kombinerad utrednings, -och spaningsgrupp som arbetar tätt ihop. Områdespoliserna arbetar med ett brett brottsförebyggande polisiärt uppdrag, som innefattar riktad och trygghetsskapande verksamhet samt operativ samverkan.

Vi utvecklar just nu vårt team och söker två drivna områdespoliser som vill vara med och bygga vår verksamhet med fokus på det trygghetsskapande arbetet och samverkan.

Som områdespolis kommer du att arbeta med ett av våra viktigaste uppdrag; att stärka den lokala närvaron. Du kommer arbeta i yttre tjänst i hela lokalpolisområdet med brottsförebyggande verksamhet, men med särskilt fokus att ändra den negativa utvecklingen specifikt kopplat till nyrekrytering och avhopparverksamhet i våra utsatta områden Vårberg och Bredäng. Du arbetar under ledning av gruppchefen tillsammans med din grupp, men kommer ha ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter.

Arbetstiderna varierar utifrån behov med grund i skiftestjänstgöring.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Svensk godkänd polisexamen enligt polisförordningen
  • Körkort B

  • Meriterande
    Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Erfarenhet av polisarbete med fokus på dialog t.ex. förhandlare eller motsvarande som polismyndigheten bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av att ingå i och/eller driva projekt
  • Erfarenhet och intresse av lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
  • Erfarenheter av polisiärt arbete mot långsiktiga mål
  • Erfarenheter av problemorienterat polisarbete

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har hög integritet och en mycket god kommunikativ förmåga, som kan agera med ett lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Du har en helhetssyn och uthållighet i arbetet samtidigt som du är drivande och kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har förmågan att upprätthålla förtroendefulla relationer, nätverk och samverkar väl med såväl interna som externa aktörer. I rollen som områdespolis behöver du vara trygg, stabil och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Arbetet är varierande och kräver engagemang och långsiktighet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

David Sund Rekryterande chef 0730-636583 david.sund@polisen.se Leila Mekidiche HR-Konsult 010-564 01 56 leila.mekidiche@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO- S, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Skärholmen
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid (VP 5:3)
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Polis lokalpolisområde

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26/9-2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg