Områdespolis

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

23 november 2021

Ansök senast

03 december 2021

Referensnummer

C68897/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Om regionen
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 300 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Om arbetsplatsen
Polisområde Fyrbodal omfattar 17 kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden; västra Fyrbodal, östra Fyrbodal och södra Fyrbodal. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Arbetsbeskrivning

Områdespoliserna har tillsammans med kommunpoliserna ett huvuduppdrag för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i lokalpolisområdet. I uppdraget som områdespolis ingår det att bedriva operativ samverkan med interna och externa samverkanspartner. För att öka vår kompetens och förmåga att bidra i lokalpolisområdet tar vi fram en utvecklingsplan för varje enskild medarbetare som inkluderar relevant forskning så väl som nya metoder och arbetssätt inom det brottsförebyggande området.

Som områdespolis ansvarar vi för ett geografiskt område inom lokalpolisområdet Här ansvarar vi för att ha en uppdaterad lägesbild, bedriva planlagda insatser mot lokala problembilder samt vara en synlig och närvarande polis. Vi arbetar brottsförebyggande, gränssättande och relationsskapande.

Eftersom arbetet utgår från de lokala problembilderna kommer arbetet att variera och kan innebära både civil och uniformerad tjänstgöring. Arbetet innebär både att kunna planera arbetet självständigt och arbeta i grupp. Områdespoliserna har ett stort ansvar för att återkoppling och kunskap om deras verksamhet sprids till övriga medarbetare och en naturlig del i teamarbetet i lokalpolisområdet.

Vi eftersträvar en grupp, där vi kompletterar varandra för att uppnå goda resultat. Medarbetare vid områdespolisen kommer därför ges möjlighet att utveckla djupare kunskap inom olika verksamhetsområden. Ett steg mot en multikompetent grupp är att knyta utredningsverksamheten närmare områdespolisen. I praktiken innebär det att det kan finnas möjlighet att jobba kombinerat både som områdespolis och med utredning.

Kvalifikationer

Den sökande skall ha:
  • Polisexamen. Fullgjord aspiranttjänstgöring med godkänt resultat.
  • Erfarenhet av arbete som polisassistent efter aspiranttjänstgöring

  • Meriterande är:
  • Erfarenhet av utredningsarbete

Vi söker dig med en god kommunikativ förmåga och som kan agera med ett lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring. Du har en god initiativförmåga och förstår vikten av helhetssyn på verksamheten. I rollen som områdespolis behöver du vara trygg, stabil och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vi vill också att du är positiv och framåtblickande med en stor förmåga att skapa goda relationer.

Kontaktpersoner

Christoffer Aidesjö tf Gruppchef 11414 Matilda Skantze HR-konsult 11414

Fackliga företrädare

SEKO polisen, ST inom polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Trollhättan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3 december 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg