Passhandläggare - Uppsala

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

07 april 2021

Ansök senast

14 april 2021

Referensnummer

C52228/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Vi söker nu en serviceinriktad, ansvarstagande, noggrann och strukturerad passhandläggare till vårt Stöd och serviceteam. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Stöd och serviceteamet i Uppsala ansvarar för att hjälpa allmänheten med frågor och olika ärenden, exempelvis pass. Nu söker vi medarbetare till de två grupper som tillsammans delar på arbetet i receptionen i polishuset i Uppsala. Arbetet är varierat då vi strävar efter arbetsrotation så att alla i grupperna ska kunna göra alla arbetsuppgifter inom receptionens område. Vi ser gärna att du tycker om att bidra med förbättringsförslag och du kommer även ges chansen få vara med och påverka hur arbetet läggs upp.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift är att vara Polisens ansikte utåt tillsammans med övriga medarbetare på Stöd och service i Uppsala. Fokus i ditt arbete är ge bra service till allmänheten så de är nöjda med tillgänglighet, bemötande och handläggningstider.

Stöd och service är en enhet vid lokalpolisområde Uppsala/ Knivsta, med placering i Uppsala. Enhetens arbetsuppgifter innebär handläggning av receptionsärenden, passärenden, hittegods, anmälningsupptagning samt administrativt arbete kring delgivning. Arbetet är stundtals intensivt med arbetstoppar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • gymnasieexamen eller motsvarande utbildning
 • minst ett års erfarenhet av att ge service i reception eller motsvarande serviceyrke (god vana av kundmöten)
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • goda kunskaper i engelska
 • erfarenhet av att använda dator som arbetsredskap

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • erfarenhet av polisiära program och system såsom RES, Hittegods, RAR, Dur Två
 • genomgått den nationella utbildningen i RES och har erfarenhet av att ha arbetat i RES
 • arbetat i Polisens receptionsfunktioner
 • erfarenhet av administrativt arbete
 • språkkunskaper utöver svenska och engelska

 • Vi söker dig som:

 • är serviceinriktad och har ett trevligt bemötande
 • är ansvarstagande, noggrann och strukturerad
 • har god samarbetsförmåga och god förmåga att kommunicera med olika människor
 • är flexibel och intresserad av utveckling
 • har en god förmåga att hantera arbetstoppar, stress samt kunna tempoväxla snabbt i arbetet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Anna-Carin Danielsson HR-konsult 010-567 59 07 anna-carin.danielsson@polisen.se Maria Frisk HR-konsult 010-567 52 17 maria.frisk@polisen.se Susanne Ljungvik Rekryterande chef 010-567 72 93 susanne.ljungvik@polisen.se Britt Meland Rekryterande chef 010-567 65 05 britt.meland@polisen.se

Fackliga företrädare

ST inom Polisen, Therese Croner 010-56 764 44 Kontaktpersoner för SACO, Polisförbundet och SEKO nås genom polisens växel 11414.

Övrig information

Placeringsort: Uppsala

Tillträde till hösten, den 1/9. En förutsättning för att tjänsten övergår från provanställning till tillsvidareanställning är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen för resehandlingar som sträcker sig över sammanlagt två veckor.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 14 april 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg