Passhandläggare till våra receptioner i Eskilstuna/Strängnäs, Katrineholm och Nyköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

07 januari 2021

Ansök senast

28 januari 2021

Referensnummer

C45724/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu semestervikarier till våra receptioner med placering i Eskilstuna/Strängnäs, Katrineholm och Nyköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av drygt 32 000 medarbetare och är indelad i sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.
Polisregion Öst omfattar Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Polisområde Södermanland är i sin tur indelat i tre lokalpolisområden; Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping samt en utredningssektion och ett kansli.

Vi söker nu sommarvikarier till våra receptioner med placering i Eskilstuna/Strängnäs, Katrineholm och Nyköping. Semestervikariaten är under perioden juni-augusti.

För att kunna vara aktuell för tjänsten behöver du kunna genomgå den obligatoriska utbildningen 3-7 maj 2021. Utbildningen består även av en veckas praktik vars datum beslutas tillsammans med handledare.

Arbetsbeskrivning

Som passhandläggare i receptionen blir ditt primära uppdrag att vara ansiktet utåt för myndigheten, samt vara behjälplig mot medborgare som uppsöker polisen av olika skäl. Arbetet innebär att bereda och handlägga polismyndighetsärenden. Övriga arbetsuppgifter kan vara att ta emot tillståndsansökningar, besvara frågor via telefon och mejl samt annat förekommande inom receptionsarbetet. I denna roll är det viktigt att du med ett leende, kan leverera god service 40 timmar i veckan med bibehållen kvalitet samt sprida positiv energi till dina kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Handlägga och utfärda resehandlingar
 • Registrera hittegods
 • Hantera inbetalningar via kassa

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Arbetslivserfarenhet av receptionsverksamhet eller motsvarande inom service med direkt kundkontakt, exempelvis butik
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som i skrift
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och god förståelse av engelska

 • Du måste också kunna genomgå den obligatoriska utbildningen vecka 18.

  Personliga egenskaper

 • Vi söker utåtriktade servicepersonligheter med hög social kompetens.
 • Då anställningen innebär att handlägga ärenden ser vi att du är noggrann och ansvarstagande.
 • Då arbetet innebär daglig kontakt med olika personligheter med skiftande förmågor från alla delar av världen ställs höga krav på kommunikativ förmåga, att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation.
 • Du har förmåga att periodvis arbeta i ett högt tempo med fortsatt hög servicenivå och bibehållen kvalitet.
 • Som polisens ansikte utåt är du representativ och förtroendeingivande.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Viktoria Axelsson HR-konsult elin-viktoria.axelsson@polisen.se Özlem Ekelund Gruppchef Eskilstuna/Strängnäs 010-566 95 86 Katarina Andersson Gruppchef Katrineholm 010-566 93 30 William Sandberg Gruppchef Nyköping 010-566 97 89

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult, elin-viktoria.axelsson@polisen.se

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg