Penetrationstestare till PM-CERT

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 januari 2022

Ansök senast

07 februari 2022

Referensnummer

C72428/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Har du flerårig erfarenhet av penetrationstester inom ett eller flera områden och känner att du har tröttnat på att hacka samma gamla webbappar? Vill du vara med och hacka Polisens helikoptrar eller kanske en fotboja?

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 1000 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna eller med andra delar av verksamheten. Som testare hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten och vi har många spännande tjänster på gång. Därför behöver vi dig!

Arbetsbeskrivning

Som penetrationstestare kommer du att ingå i Polisens pentestgruppering som är en del av Polisens CERT. Teamet arbetar i huvudsak med att identifiera och utvärdera sårbarheter inom Polisens IT-miljö. Du kommer aktivt att planera och genomföra avancerade hackerattacker mot polisens IT-miljö.

Att arbeta som penetrationstestare hos Polisen ställer stora krav på bred kompetens, då vi testar allt ifrån webbappar till IOT-enheter såsom Smart-TV och spionkameror men självklart även polisiära system såsom polisbilar och elpistoler. Det ges även goda förutsättningar till kompetensutveckling inom enheten.

Jobbet innebär att du kommer arbeta nära verksamheten och förutom rent tekniska kvalifikationer är det också viktigt att kunna omsätta testresultat till för situationen relevanta rekommendationer, samt vara ett stöd vid förändringar av IT-miljön. Du kommer även ges möjlighet att delta i såväl redteam aktiviteter som incidentutredningar.

Polisens pentestgruppering består av ett flertal personer som har många års erfarenhet som penetrationstestare och IT-säkerhetsexperter. Teamet har flera CVEs ifrån bland annat Apple och Microsoft.

IT-säkerhetsenheten på Polisen innefattar bland annat defensiva och offensiva förmågor såsom PM-CERT, penetrationstestare och threat intelligence. Det finns även stödfunktioner för IAM, informationssäkerhet, projektstöd som alla jobbar nära tillsammans.

Kvalifikationer

Utöver ett stort intresse för IT-säkerhet så söker vi dig som har:
 • Relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av att genomföra penetrationstester.
 • Goda kunskaper inom applikations- och webbpenetrationstester.
 • Goda kunskaper inom infrastrukturtester med fokus på Windows, Linux och nätinfrastruktur.
 • Goda kunskaper inom mobilapplikationstester med fokus på iOS.
 • Goda kunskaper inom storskalig drift eller utveckling.
 • Goda kunskaper i svenska, i såväl tal och skrift.


 • Meriterande
  Vi söker dig som har följande:
 • Har du erfarenhet av bug bounty program.
 • Kunskaper inom programmering och scripting.
 • Har du erfarenhet av att delta i redteam övningar.


Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har en god analytisk förmåga. Vi söker dig som är driven, har ett starkt engagemang, självständig och har en bred teknisk kompetens och ett stort intresse för IT-säkerhet. Du bör ha en mycket god samarbetsförmåga och fallenhet att kommunicera i grupp och din sociala förmåga värderas högt.

Kontaktpersoner

Roger Lund Gruppchef, it- och informationssäkerhet 070 652 80 95 roger.lund@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01 Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10 ST: Kent Söderlund, tel. 072 221 27 50 Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Anställningen
Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse


Ansökan:
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7 februari 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg