PO Fyrbodal söker sommarvikarier inom reception/passhandläggning

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

11 januari 2021

Ansök senast

20 januari 2021

Referensnummer

C45925/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.


Polisområde Fyrbodal
Polisområde Fyrbodal omfattar 17 kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden; västra Fyrbodal, östra Fyrbodal och södra Fyrbodal. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Polismyndigheten söker nu receptionister/passhandläggare som vill arbeta under sommarmånaderna juni-augusti, med placering på orterna:

 • Åmål
 • Strömstad
 • Uddevalla
 • Trollhättan
 • Stenungsund

Arbetsbeskrivning

Arbetet sker i direktkontakt med besökare och du blir polisens ansikte utåt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att handlägga passansökningar och ansökningar om nationellt ID-kort samt övriga arbetsuppgifter som är förekommande i en reception. Du ska ge allmänheten god service. Du handlägger ärenden i enlighet med gällande lagar och förordningar te x Förordningen om nationellt ID-kort samt Förvaltningslagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning.
 • Arbetslivserfarenhet inom service och administration.
 • God datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Körkort . Observera att det gäller endast för Åmål.

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
 • Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom polisen.
 • Polisstuderande alternativt juridikstuderande.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har viljan att ge god service till allmänheten. Du är flexibel, noggrann och har förmåga till att prioritera. Arbetstempot är ofta högt, vilket även ställer krav på stresstålighet. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Jeanette Bohlin, ansvarig HR-konsult. HR-konsult 0730-914409 Peter Torstensson Gruppchef i Åmål 11414 Margaretha Ivarsson Gruppchef i Stenungsund 11414 Marie Bjurman Gruppchef i Uddevalla 11414 Johan Hilding Gruppchef i Strömstad 11414 Madelen Kleye Gruppchef i Trollhättan 11414

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddad identitet eller om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning juni-augusti, datumen kan variera beroende på placering.
Arbetsort: Åmål, Strömstad, Uddevalla, Trollhättan och Stenungsund.
Arbetstid: Schema Arbetstid: Vardagar dagtid. Kvällstjänstgöring förekommer i Uddevalla, Trollhättan, Stenungsund och Strömstad (vanligen en kväll/vecka).
Tillträde: Juni

En förutsättning för att du skall kunna påbörja tjänsten är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen som sträcker sig över sammanlagt två veckor. Utbildningsstart är i juni och den inledande teoretiska utbildningen om fem dagar är förlagd på vardagar, dagtid.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg