PO Halland söker PHS-studenter som vill vikariera som utredare i sommar

Organisation

Polisregion Väst

Län

Hallands län

Utlyst

11 januari 2021

Ansök senast

20 januari 2021

Referensnummer

C45903/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker nu PHS-studenter som vill arbeta som utredare under sommarmånaderna juni-augusti, med placering på orterna Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Halland
Polisområde Halland omfattar sex kommuner och är organiserat i fyra lokalpolisområden: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Polismyndigheten söker nu utredare som vill arbeta under sommarmånaderna juni-augusti, med placering på orterna Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att stötta verksamheten med diverse arbetsuppgifter inom utredning. Exempel på arbetsuppgifter är inre spaning, beställning av tekniska undersökningar, hålla förhör, göra efterlysningar, ta anmälningsupptagning och hantering av beslag och dokumentation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
  • är polisstudent på något av lärosätena för att bli polis.
  • har arbetslivserfarenhet.
  • har god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system.
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
  • har god förmåga i tal i engelska.

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom polisen.
  • B-körkort.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har viljan att ge god service till dina kollegor. Du är flexibel, ansvarstagande, noggrann och har förmåga till att prioritera. Arbetstempot är ofta högt, vilket även ställer krav på stresstålighet. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Kent-Åke Bengtsson Gruppchef i Varberg 11414 David Lorentz Gruppchef i Kungsbacka 11414 Liselott Törnqvist Collin Gruppchef i Kungsbacka 11414 Sandra Clarén Gruppchef i Halmstad 11414 Hanna Arnell Gruppchef i Falkenberg 11414 Jeanette Bohlin, ansvarig HR-konsult. HR-konsult 0730-914409

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning juni-augusti, datumen kan variera beroende på placering. Vänlig ange i din ansökan vilken tjänstgöringsort du är intresserad av, det går bra att välja flera men ange då prioriteringsordning.
Arbetsort: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad
Arbetstid: Heltid, dagtid. Kvällstjänstgöring förekommer.
Tillträde: Juni

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd eller om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg