PO Halland söker sommarvikarier inom reception/passhandläggning

Organisation

Polisregion Väst

Län

Hallands län

Utlyst

11 januari 2021

Ansök senast

20 januari 2021

Referensnummer

C45905/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Halland
Polisområde Halland omfattar sex kommuner och är organiserat i fyra lokalpolisområden: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Polismyndigheten söker nu receptionister/passhandläggare som vill arbeta under sommarmånaderna juni-augusti, med placering på orterna:
 • Kungsbacka
 • Varberg
 • Falkenberg
 • Hylte
 • Halmstad
 • Laholm

Det kan finnas möjlighet att arbeta på timmar i Varberg före och efter sommaren. Detsamma gäller för Halmstad.

Arbetsbeskrivning

Som administratör vid våra receptioner kommer du att vara polisens ansikte utåt och arbetet sker i direktkontakt med besökaren. Du kommer att arbeta med olika typer av administrativa uppgifter som framförallt innebär handläggning av resehandlingar (främst pass) samt att ge service till allmänheten. Arbetet med pass utförs i enlighet med gällande lagstiftning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning.
 • Arbetslivserfarenhet inom reception och/eller administration och service.
 • God datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
 • har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom polisen.
 • eftergymnasial utbildning inom juridik/rättsvetenskap, samhälls- eller beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. (Även pågående studier är meriterande).
 • utomnordiska språkkunskaper utöver engelska, gärna utomeuropeiska.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har viljan att ge god service till allmänheten. Du är flexibel, noggrann och har förmåga till att prioritera. Arbetstempot är ofta högt, vilket även ställer krav på stresstålighet. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Jeanette Bohlin, ansvarig HR-konsult. HR-konsult 0730-914409 Alexandra Larsson Chef lokalpolisområde Kungsbacka 11414 Björn Rolandsson Gruppchef i Varberg 11414 Susanna Lagerqvist Gruppchef i Falkenberg och Hylte 114 14 Kristian Benia Gruppchef i Halmstad och Laholm 11414

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning juni-augusti, datumen kan variera beroende på placering. Timanställning kan vara aktuellt i Varberg både före och efter sommaren. Detsamma gäller för Halmstad.
Arbetsort: Kungsbacka, Falkenberg, Hylte, Halmstad, Laholm och Varberg.
Arbetstid: Vardagar dagtid. Kvällstjänstgöring förekommer, vanligen en kväll/vecka. Det kan finnas möjlighet för att arbeta på timmar i Varberg före och efter sommaren. Detsamma gäller för Halmstad.

En förutsättning för att du skall kunna påbörja tjänsten är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen som sträcker sig över sammanlagt två veckor. Utbildningsstart är i början av juni och den inledande teoretiska utbildningen om fem dagar är förlagd på vardagar, dagtid.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd eller om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg