PO Storgöteborg söker sommarvikarier inom reception

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

15 januari 2021

Ansök senast

21 januari 2021

Referensnummer

C45909/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg City, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg Nordost och Storgöteborg Syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli.

Polismyndigheten söker nu receptionister som vill arbeta under sommarmånaderna juni-augusti, med placering på orterna:

 • LPO Kungälv/Ale
 • LPO Storgöteborg Nordost (Hjällbo)
 • LPO Storgöteborg Hisingen
 • LPO Göteborg City
 • LPO Storgöteborg Syd (Mölndal)

Arbetsbeskrivning

Som administratör vid våra receptioner kommer du att vara polisens ansikte utåt. Du kommer att arbeta med olika typer av administrativa uppgifter samt att ge service till allmänheten. Detta innefattar bland annat att ta emot och hjälpa besökare i receptionen, besvara inkommande telefonsamtal och mail, hantering av hittegods och anmälningsmottagning. Arbetet utförs i enlighet med gällande lagstiftning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • avslutad och godkänd gymnasieutbildning,
 • arbetslivserfarenhet inom service och administration
 • god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system,
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
 • är polisstuderande alternativt juridikstuderande,
 • har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom polisen,
 • har kunskaper i DurTvå,
 • har utomnordiska språkkunskaper utöver engelska, gärna utomeuropeiska.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har viljan att ge god service till allmänheten. Du är flexibel, noggrann och har förmåga till att prioritera. Arbetstempot är ofta högt, vilket även ställer krav på stresstålighet. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
 • LPO Kungälv/Ale: Niklas Hed
 • LPO Storgöteborg Nordost: Jan Vehmanen
 • LPO Storgöteborg Hisingen: Lina Mosskull
 • LPO Göteborg City: Anna Janesjö Jerksten
 • LPO Storgöteborg Syd: Johnny Nestor

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Jenny Lundin.
Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Placeringsort: Kungälv/Ale, Hjällbo, Hisingen, Göteborg, Mölndal.
När du ansöker vill vi att du berättar var du helst önskar jobba. Om du kan tänka dig flera alternativ så ska de rangordnas, mest angeläget först.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 januari 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg