Polisen i Dalarna söker civil utredare med placering i Borlänge

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

01 april 2021

Ansök senast

14 april 2021

Referensnummer

C52354/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en civil ungdomsutredare till Lokalpolisområde Borlänge. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Beskrivning av arbetsplats

Polisregion Bergslagen har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden; Falun, Borlänge och Mora. LPO Borlänge utgörs av Borlänge, Säter, Gagnef, Ludvika och Smedjebackens kommuner med polisstationer i Borlänge och Ludvika.

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Arbetsbeskrivning

Vi söker en civil ungdomsutredare med placeringsort Borlänge.

Som ungdomsutredare handlägger du ärenden där brotten företrädesvis begåtts av personer under 18 år. Brotten som utreds är huvudsakligen av mängdbrottskaraktär, dvs tillgreppsbrott, skadegörelsebrott, våldsbrott, trafikbrott och narkotikabrott. Även utredning av grova brott förekommer. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud, socialtjänst, skola, målsägande, misstänkta personer, vittnen och vårdnadshavare. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset.

Som utredare hos oss är du en viktig del av förundersökningsarbetet. Du arbetar efter direktiv, under eget ansvar, med att utreda de ärenden som inkommer till gruppen. Detta betyder att du inhämtar och sammanställer information, håller förhör och föredrar ärenden för förundersökningsledare så att denne kan fatta rättssäkra beslut. Vid behov kommer du även att jobba med utredningar som inte är av ungdomskaraktär.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • akademisk examen som kriminolog, samhällsvetare, beteendevetare, jurist eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • goda kunskaper i det svenska språket och kan formulera dig både muntligt och skriftligt
 • B-körkort

 • Det är meriterande om du har:

 • examen i utredningskriminologi (alternativt slutför utbildningen med godkända resultat juni 2021)
 • erfarenhet och/eller utbildning av brottsutredningar
 • erfarenhet och/eller utbildning i förhör/förhörsmetodik
 • erfarenhet och/eller utbildning av att tolka och tillämpa lagar och regler
 • erfarenhet/kunskap av att med integritet och professionalitet hantera känslig information

 • Personliga egenskaper

  En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du är nyfiken, kan prioritera och ta egna initiativ och har ett strukturerat arbetssätt.

  Vi söker dig som är:

 • ansvarstagande
 • kvalitetsmedveten
 • analytisk
 • resultatinriktad
 • lösningsfokuserad

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Liselotte Gustafsson Rekryterande chef 010-567 25 48 Tom Andersson Bitr. LPO Chef 010-567 24 90 Åsa Lidbom HR-Konsult 010-567 33 54 asa.lidbom@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST och SEKO i Region Bergslagen nås genom polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Borlänge

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 14 april 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg