Poliser till Gränspolisen i Karlshamn

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län

Utlyst

01 september 2021

Ansök senast

22 september 2021

Referensnummer

C62041/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu poliser till Gränspolissektionen, Karlshamn. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
Polisregion Syd består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Gränspolissektionen (GPS) lyder under Regionala Operativa enheten som även omfattar Regionledningscentral, Polisens Kontaktcenter, Operativa Sektionen, Insatsstyrkan och Trafikgruppen.

Gränspolissektionens personal i region syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Karlshamn, Malmö samt Malmö Airport. Sektionen arbetar med gränskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra ärenden kopplade till gränspolisfrågor.

Arbetsbeskrivning

I rollen som gränspolis deltar du i det dagliga operativa arbetet vid gränskontrollen på. Du tjänstgör i en grupp om ca tio medarbetare, tillsammans med poliser, gränskontrollanter och gruppchef. Då fri periodplanerad arbetstid råder kommer arbetet frekvent att innebära tjänstgöring tillsammans med medarbetare i både den egna och andra grupper inom sektionen.

Stundtals kan stora delar av arbetet vara styrt av gränskontroller på regionens primär- och sekundärflygplatser; bland annat Malmö Airport, Småland Airport, Ronneby Kallinge Airport, samt verkställigheter av avvisningar och initiala utredningsåtgärder avseende brott mot utlänningslagen. Arbetet består också av att genomföra inre gränskontroller både på flygplatser och i hamnar, samt att hantera besättningsbyten på fartyg. Övrig tid är medarbetarstyrt vilket innebär att medarbetarna gemensamt planerar sin tid för att genomföra till exempel arbetsplatsinspektioner, spaning, kontroll av tips, rörliga kontroller samt trafikkontroller. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor. Detta ställer krav på kreativitet och uthållighet hos medarbetaren.

För att veta mer om gränspolisens arbete, gå gärna in och titta här: https://youtu.be/R30XCYfmm40

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Polisexamen enligt Polisförordning (2014:1104)
  • Mycket god kunskap i svenska och engelska språket, både i tal och skrift

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • God utredningsvana
  • Utbildning i utlänningslagstiftning
  • Erfarenhet av yttre tjänst
  • Ytterligare språkkunskaper

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som gränspolis behöver du vara flexibel både i tanke och i handling. Du bör vara initiativtagande och kreativ, och självständigt kunna driva arbetet framåt. Du behöver även vara tålmodig, noggrann och strukturerad. Vi förutsätter att du är säkerhetsmedveten, service- och målinriktad samt att du har ett etiskt förhållningssätt som bygger på humanistiska värderingar och respekt för den enskilde. Du har god samarbetsförmåga och fungerar väl i grupp, kan prioritera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer: Marcus Aronsson, 0708-27 22 53, Peter, 0727-01 94 14, eller Johan Norman, nås via Polisens växel 114 14. Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR konsult Patricia Plajer mail patricia.plajer@polisen.se, Isabella Vinke, mail isabella.vinke@polisen.se

Fackliga företrädare

Seko-polisen: Monica Veberg 070-549 11 35 Polisförbundet: Fredrik Persson 0733-74 10 19 SACO-S: Carina Ivarsson 070-148 73 00 Fackförbundet ST nås via polisens växel 11414

Övrig information

Arbetsort: Karlshamn
Anställningsform: Tillsvidareanställning, En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Anställning: Polisassistent
Funktion: Gränspolis
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal annonserade arbetstillfällen: 2
Arbetstid: Schema, periodplanering 2-skift

Tjänstgöring sker efter periodplanering. Tjänst kan förekomma hela dygnet om behov finns. och varannan till var tredje helg, allt beroende på förekommande behov.

Som gränspolis kommer man att erbjudas en gedigen utbildning, som består av både praktiska och teoretiska moment. Man kommer också att fortlöpande genomgå Schengen-stadgad fortbildning regelbundet.

I befattningen som gränspolis finns möjlighet att ansöka om att få göra utlandsmission, via den europeiska gränsbevakningsbyrån FRONTEX.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg