Polisiära operativa utredare till Lokalpolisområde Norrköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

08 oktober 2021

Ansök senast

29 oktober 2021

Referensnummer

C64935/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Öst består av tre polisområden; Östergötland, Södermanland och Jönköping. Polisområde Östergötland är i sin tur indelat i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala samt en utredningssektion och ett kansli.

Till Lokalpolisområde Norrköping söker vi nu 2 st polisiära operativa utredare med placering i Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Som operativ utredare har du din placering i en utredningsgrupp men arbetar operativt i varierande omfattning. Arbetsuppgifterna är varierande och kräver att du självständigt lägger upp ditt arbete utefter de prioriteringar som råder och ansvarar för de operativa insatser som genomförs inom ramen för utredningsverksamheten. Som operativ utredare arbetar du främst med ärenden som kräver en eller flera operativa åtgärder, men även andra utredningar är aktuella. Exempel operativa utredningsåtgärder kan vara husrannsakningar, hämtningar till förhör, genomförande av förhör och slutdelgivningar operativt. Många av åtgärderna handlar om tvångsmedel varför polisiär kompetens är ett krav. Arbetet sker både enskilt och i mindre grupper beroende på vad som ska hanteras. Du förväntas också vara behjälplig med operativa åtgärder i andra utredningar. Arbetet innebär många interna och externa kontakter med till exempel åklagare och juridiska ombud. Ärendena leds av polisiär förundersökningsledare och i vissa fall av åklagare.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Godkänd polisexamen
  • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • Körkort B

  • Vi ser det också som meriterande om du har:
  • Erfarenhet av utredningsarbete
  • Aktuell erfarenhet av arbetat i yttre tjänst inom ingripandeverksamheten

Personliga egenskaper
Som person har du förmåga att självgående planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har samtidigt en god samarbetsförmåga och arbetar bra tillsammans med andra. Som person är du också kommunikativ, förtroendeingivande och har lätt för att skapa kontakt med andra. Arbetet ställer krav på en god problemlösande analysförmåga där du arbetar bra med komplexa frågor. Arbetet ställer också krav på att du vid stressituationer är lugn, kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Vidare att du är flexibel och kan växla upp och ned i arbetstempo.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Olof Fäldt Gruppchef 010-566 53 79 olof.faldt@polisen.se Helén Abrahamsson HR-konsult helen-e.abrahamsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet (Gustav Borg, 070-5198642) Seko Polisen (Anders Sandqvist), SACO (Ove Callheim) och Fackförbundet ST (Ann Gustafsson) nås via växeln 114 14

Övrig information

Placeringsort: Norrköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 oktober 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg