Polismyndigheten söker arrestantvakt till LPO Motala

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

17 februari 2021

Ansök senast

10 mars 2021

Referensnummer

C49437/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Det är en förutsättning för rättsäkerhet, rättstrygghet och för polisen legitimitet i samhället.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 32 000 medarbetare. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Polismyndigheten består av sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden: Jönköping, Södermanland och Östergötland. Polisområde Östergötland är i sin tur indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli.

Nu söker vi en arrestantvakt till arrestverksamheten med placering i Motala.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Samt att även bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
  • Har gymnasiekompetens eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • Har kunskaper i engelska, främst i tal och förståelse
  • Har körkort B

  • Det är meriterande om du:
  • Har tidigare erfarenhet av arbete som arrestantvakt inom Polisen
  • Är utbildad ordningsvakt eller väktare
  • Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård, psykiatri eller behandlingshem.
  • Arbetat i polisiära datasystem
  • Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska


I rollen som arrestantvakt behöver du besitta en hög servicekänsla och ha förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Du ska vara flexibel, ha lätt för att samarbeta, ha en human människosyn samt en hög känsla för rättssäkerhet. Det är även av stor vikt att du kan sätta gränser och följa beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Kontaktpersoner

Jennie Karpéus Gruppchef (Motala) 010-566 68 10 jennie.karpeus@polisen.se Natalie Hansson HR-konsult natalie.hansson@polisen.se

Fackliga företrädare

SEKO Polisens Anders Sandqvist 0703659607, Fackförbundet STs Nina Wenegård, SACO samt Polisförbundet nås på Polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Motala

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg