Polismyndigheten söker semestervikarier till Polisens Kontaktcenter i Nässjö

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

07 januari 2021

Ansök senast

28 januari 2021

Referensnummer

C45818/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu semestervikarier till Polisens kontaktcenter i Nässjö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få inblick i polisens utredningsverksamhet.

Vid Polismyndigheten arbetar omkring 32 000 personer. Polismyndigheten består av sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. I Polisregion Öst ingår polisområdena Östergötland, Södermanland och Jönköping samt flera regionala enheter däribland Polisens kontaktcenter (PKC).

Polisens Kontaktcenter (PKC) är en central del av Polisens service till medborgarna, med målsättningen att ha utmärkt tillgänglighet, bemötande och kvalitet. Uppdraget är att vara det första steget i en effektiv kvalitetssäkrad brottsutredningsprocess, med fokus på brottsofferbemötande. Kontaktcentret är beläget i Nässjö där ett 100-tal anställda för närvarande arbetar.

Vi söker nu semestervikarier som vill arbeta som operatörer vid Polisens kontaktcenter i Nässjö. Anställningen inleds med en ca tre veckor lång utbildning. För att vara aktuell för anställning är det en förutsättning att du kan närvara vid utbildningstillfället.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att du tar emot och dokumenterar brotts- och förlustanmälningar, ger upplysningar, tar emot tips samt håller förhör med brottsdrabbade personer och vittnen. Arbetet präglas av kontinuerlig dokumentation och administration, vilket ställer stora krav på din förmåga att lyssna, kommunicera och strukturera ditt arbete. Du lämnar också information om lagar och förordningar till medborgarna. Det ställer krav på att du kan tolka och tillämpa de regelverk som gäller och att du är samhällsorienterad. En annan viktig del av arbetet är vårt serviceåtagande mot allmänheten. Du kommer därför även att svara på frågor gällande andra ärenden som hanteras av Polisen.

Arbetet utförs med hjälp av telefoni och IT-teknik samt genom slagningar i Polisens register. Polisens kontaktcenter är i nuläget bemannat årets alla dagar, mellan 06.45-23.15, vilket innebär att du arbetar oregelbundna tider efter behov och överenskommelse.

Som operatör arbetar du självständigt men också i nära samarbete med andra inom och utanför organisationen. Då direktiv om arbetet ibland förändras är det viktigt att du lätt kan anpassa dig till förändringar och nya förutsättningar. Arbetet är stillasittande och du pratar i telefonen större delen av dagen. Periodvis kan arbetsbelastningen vara stor och arbetet kan ibland upplevas psykiskt påfrestande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
  • Har en pågående/avslutad polis- eller juristutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Har god datorvana
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • Har goda kunskaper i engelska, främst i tal och förståelse

  • Det kan vara meriterande om du:
  • Har tidigare erfarenhet av arbete vid PKC
  • Har ytterligare språkkunskaper

Personliga egenskaper
Du har hög servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater. Arbetet kräver att du har en personlig mognad samt att du är duktig på att kommunicera med olika typer av människor, i olika sinnesstämningar. Du är flexibel, stresstålig och bra på att prioritera i stressiga situationer, något som krävs då arbetsbelastningen skiftar. Utöver det ska du vara ansvarsfull och ha hög känsla för rättssäkerhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Emma Hjalmarsson 073-331 54 87 Fredrik Ekvall Gruppchef 073-031 15 97

Fackliga företrädare

SACO, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Nässjö

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult,
Matilda Gustafsson matilda.gustafsson@polisen.se

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg