Polismyndigheten söker Serviceman till Region Nord med placering i Umeå

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västerbottens län

Utlyst

15 januari 2021

Ansök senast

29 januari 2021

Referensnummer

C46268/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten eller Regionkansliet.

Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden, LPO Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln samt Bjurholm.

Gruppen Stöd/service 3 som finns i Umeå består i nuläget av sju medarbetare som hanterar lokalpolisområdets garageverksamhet och vaktmästeri.
Inom Stöd/service-verksamheten handlägger vi och ger intern service i olika ärenden över hela lokalpolisområdet. Tillgänglighet, bemötande och kvalitet är ledord för verksamheten.

Vi söker nu dig som vill arbeta som serviceman i lokalpolisområde Umeå med placering i Umeå.

Arbetsbeskrivning

I rollen som serviceman arbetar du självständigt med varierande arbetsuppgifter, både praktiskt och administrativt. Arbetet innebär varierande uppgifter och kan vara fysiskt ansträngande i form av till exempel tunga lyft. Du förväntas kunna ta egna initiativ och fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde och agera med en öppen och hjälpsam inställning. Du planerar självständigt inom verksamheten i Lokalpolisområdet.

Arbetsuppgifterna består av fordons- och garagevård så som däckbyte, påfyllning av spolarvätska och transport av bilar till och från märkesverkstäder och besiktningsföretag. Arbetet kan också innebära mindre reparationer av fordon. Du kommer också att arbeta administrativt med bland annat hantering av fordon och bränslekort. I arbetet ingår också lokalservice och medverkande vid mindre flyttar, montering, och uppsättning av inventarier så som möbler, anslagstavlor, lås och nycklar, byte av trasig belysning och andra vaktmästaruppgifter.

Vidare består arbetsuppgifterna av kontorsservice så som post- och godshantering, inköp, beställning och påfyllnad av material och varor, varumottagning och arbete med uniformspersedlar.
Du som söker ska även vara beredd att vara behjälplig med andra förekommande arbetsuppgifter i lokalpolisområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Avslutad och godkänd 3-årig gymnasieutbildning
 • Fordonsmekanisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser vara likvärdig
 • God datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • B-körkort

 • Meriterande är:

 • Utökad B-behörighet, B96 eller BE
 • Körkort med behörighet för A, C eller D
 • Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet från serviceinriktat arbete
 • Erfarenhet av enklare bilvård/ bilservice
 • Truckkort

 • Som person bör du:

 • Serviceinriktad och har förmåga att skapa förtroende
 • Självständig och initiativtagande med ett lösningsfokuserat förhållningssätt
 • Lätt för att samarbeta, och har god förmåga att arbeta i team
 • Stresstålig, lugn och flexibel med prioritetsförmåga
 • Noggrann och serviceinriktad med förmåga att planera

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Erica Bengtsson Gruppchef Stöd/Service 3 073-525 58 64 erika.bengtsson@polisen.se Helena Forsgren HR-konsult 073-074 80 76 helena.forsgren@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord: Linnea Persson, 073-801 66 33, SEKO polisen: Anders Sandqvist, 070-365 96 07, ST region Nord: Theresia Stoltz-Jakobsson, 073-071 89 23, SACO-S region Nord: Ingegerd Nilsson-Ramm, 010-56 83 517. Samtliga nås även via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Om anställningen
 • Anställning tillsvidare - kommer att inledas med en provanställning om sex månader
 • Anställningsbenämning: Administratör i funktion som Serviceman
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetsort: Umeå
 • Arbetstid: Flextid 40 tim/ vecka enligt kollektivavtalet ASA/Polis
 • Tillträde: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Helena Forsgren.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg