Polisstuderande för sommarvikariat på Gotland

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Gotlands län

Utlyst

14 januari 2022

Ansök senast

30 januari 2022

Referensnummer

C72834/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Region Stockholm består av Stockholms län och Gotland och har ca 7200 medarbetare. Det finns fyra polisområden inom regionen: Nord, City, Syd samt Gotland. Vidare finns det fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Vi söker nu ett par polisstuderande för sommarvikariat till polisens kontaktcenter (PKC) med placering på Gotland.

Vi välkomnar ansökningar från polisstuderande på alla polisprogram i Sverige oavsett var du kommer söka aspiranttjänstgöring.

Arbetsbeskrivning

OPERATÖR HOS PKC
Som operatör på PKC är du allmänhetens första kontakt med Polisen genom det nationella telefonnumret 114 14. PKC tar emot ca 70 % av samtliga anmälningar. Arbetet präglas av kontinuerlig kommunikation, dokumentation och administration. Du arbetar självständigt men också i nära samarbete med din Fu-ledare och har även kontakt med andra verksamheter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att upprätta polisanmälningar, svara på frågor, lämna information och ta emot tips. Du utför även förstahandsåtgärder inom brottsutredning genom att exempelvis hålla vittnes- och målsägandeförhör på telefon. PKC är en treskiftsverksamhet, där region Stockholm tar ett nationellt nattansvar för samtliga telefonsamtal under arbetstiden kl.22:00-07:00.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
  • Är polisstuderande och har avslutat termin 2 eller 3, alternativt avslutar termin 2 i vår
  • Har kunskaper i Durtvå

  • Meriterande:
  • Det är meriterande om du
  • Har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen tror vi att du är serviceinriktad, prestigelös och samarbetsvillig. Du tar egna initiativ och är lösningsfokuserad samtidigt som du är strukturerad och noggrann. Du är flexibel och stresstålig och kan hantera snabba förändringar samt tempoväxlingar vid både högre och lägre arbetsbelastning.

Kontaktpersoner

Emily Wadman HR-konsult 070-2970193 emily.rosenberg-wadman@polisen.se Martin Viggedal Rekryterande chef martin.viggedal@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO- S, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Visby

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 220130. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg