Semestervikarier till Dalarna

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

13 januari 2021

Ansök senast

27 januari 2021

Referensnummer

C46139/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 32 000 medarbetare som alla arbetar mot målet att bekämpa brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Myndigheten är indelad i sju regioner varav region Bergslagen är en av dessa. I region Bergslagen ingår Dalarnas, Värmlands och Örebro län. Här arbetar ca 1900 medarbetare.

Polisområde Dalarna söker nu semestervikarier som vill sommarjobba i någon av polisområdets receptioner i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och Mora.

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av Polismyndigheten som arbetsgivare och vill lära dig mer om vår organisation? Funderar du på att söka till Polishögskolan i framtiden eller andra civila tjänster hos oss? I så fall ska du se hit. I receptionen får du en god överblick av de tjänster vi tillhandahåller, du får erfarenhet av myndighetsutövning och får en god grund för att söka dig vidare inom myndigheten.

I receptionen har du en viktig funktion där du är Polismyndighetens ansikte utåt och ibland besökarens första kontakt med oss. Här arbetar du med att bereda och handlägga polismyndighetsärenden såsom handläggning av passansökningar och ansökningar om nationellt ID-kort, utlämning av dessa, hantering av hittegods och tillståndsansökningar, kassaärenden, intern service och viss anmälningsupptagning. Du handlägger ärenden i enlighet med gällande lagar och förordningar såsom passlagen, passförordningen, förordningen om nationellt ID-kort samt förvaltningslagen. Din anställning kommer att inledas med utbildning för att du ska få en god grund att stå på.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • slutbetyg från gymnasiet
  • god datavana
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
  • har minst 6 månaders erfarenhet av arbete inom kundservice där det personliga mötet stått i fokus
  • har en godkänd utbildning som passhandläggare i datasystemet RES från 2015 eller senare
  • är polisstuderande
  • har erfarenhet av myndighetsutövning
  • har B-körkort.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, förtroendeingivande och som trivs med ett arbete där du möter många olika människor. Som person är du också noggrann och förstår vikten av att arbeta metodiskt och rättssäkert. Vidare har du god förmåga att skapa goda relationer och kan samarbeta utifrån ett prestigelöst förhållningssätt.

Ange i din ansökan vilken eller vilka orter du är intresserad av att arbeta på. Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Sanna Thorell Gruppchef i Borlänge och Ludvika 010-5672697 Armin Paratusic Gruppchef i Avesta och Falun 010-5672518 Johan Olander Gruppchef i Mora 010-56 717 51 Hanna Söderberg HR-konsult 010-567 51 34

Fackliga företrädare

Representanter för SEKO, ST, SACO och Polisförbundet Nås via växeln 114 14

Övrig information

Ansökningar till denna befattning tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.
Har du skyddad identitet eller om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg