Sommarvikarier inom reception/passhandläggning till PO Halland

Organisation

Polisregion Väst

Län

Hallands län

Utlyst

14 januari 2022

Ansök senast

24 januari 2022

Referensnummer

C72707/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu sommarvikarier inom reception/passhandläggning till Polisområde Halland. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 300 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Halland omfattar sex kommuner och är organiserat i fyra lokalpolisområden: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Polismyndigheten söker nu receptionister/passhandläggare som vill arbeta under sommarmånaderna juni-augusti, med placering på någon av orterna:

 • Falkenberg
 • Halmstad
 • Hylte
 • Kungsbacka
 • Laholm
 • Varberg

Det kan även finnas möjlighet att arbeta på timmar i Kungsbacka före och efter sommaren.

Arbetsbeskrivning

Som administratör med inriktning mot reception är du myndighetens representant i kontakten med de besökare som kommer till polisstationen. Du arbetar med olika typer av administrativa uppgifter som framförallt innebär handläggning av resehandlingar (främst pass) samt ger service till allmänheten. Arbetet med pass utförs i enlighet med gällande lagstiftning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning
 • Arbetslivserfarenhet inom reception och/eller administration och service
 • God datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Tidigare erfarenhet från polisen eller av annan statlig verksamhet
 • Receptionsvana
 • Eftergymnasial utbildning inom juridik/rättsvetenskap, samhälls- eller beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. (Även pågående studier är meriterande).
 • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska, gärna utomnordiskt språk

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har viljan att ge god service till allmänheten. Du är flexibel, noggrann och har förmåga till att prioritera. Arbetstempot är ofta högt, vilket även ställer krav på stresstålighet.

Som representant för Polismyndigheten förväntas du agera professionellt, ha ett gott omdöme och värna om allas lika värde, vilket skall avspeglas i ditt förhållningssätt och bemötande. Det är därför viktigt att du som person är lugn, empatisk och känner dig trygg med att hantera olika situationer som kan uppstå.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

Alexandra Larsson Gruppchef i Kungsbacka 010-566 06 22 Björn Rolandsson Gruppchef i Varberg 11414 Sandra Clarén Gruppchef i Laholm 11414 Anders Persson Gruppchef i Falkenberg och Hylte 114 14 Kristian Benia Gruppchef i Halmstad 11414 Maria Havela HR-konsult 0730-59 38 40 maria.havela@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka, Laholm eller Varberg

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 januari 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontaktar ansvarig HR-konsult Maria Havela, maria.havela@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg