Specialsökhundförare - Narkotika, vapen, sedlar till Växjö, Karlshamn eller Karlskrona, Region syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kronobergs län

Utlyst

18 februari 2021

Ansök senast

04 mars 2021

Referensnummer

C49543/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Region syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.
Funktionen som specialsökhundförare ligger organisatoriskt under operativa sektionen som i sin tur tillhör regionala operativa enheten (ROE). ROE:s vision är att vi ska vara världsledande inom alla våra verksamhetsområden, vi ska attrahera de bästa och ständigt utveckla vår förmåga. I samverkan med andra aktörer inom polisen skapar vi trygghet och säkerhet för de som bor och verkar i region syd.
Placering är Region Syd, och behov finns i dagsläget i POKK/Växjö samt POBN/Blekinge.
Du kommer organisatoriskt att ingå i Specialsökhundgrupp 1, (Vapen, Narkotika, Sedlar) som idag består av 1 gruppchef, 1 instruktör och 9 hundförare.

Arbetsbeskrivning

Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är vi en bärande del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i hela regionen. Vårt uppdrag är att stärka den operativa förmågan i polisområdena. Med fokus på hög tillgänglighet och ett professionellt bemötande i varje situation arbetar vi tillsammans med andra aktörer i syfte att leverera den bästa operativa förmågan och servicen. Som specialsökhundförare bidrar du ofta med en mycket viktig del i de initiala utredningsåtgärderna. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

  • Skapa ett mycket bra samarbete med de aktörer som efterfrågar våra tjänster, t.ex. fokusgrupper och olika spaningsgrupper
  • Biträda vid husrannsakan ute och inne där hunden ofta är avgörande för framgång
  • Då ett grovt brott inträffat (skjutning) genomföra en mycket noggrann brottsplatsundersökning i samarbete med tekniker
  • Du förväntas under eget ansvar dressera tilldelad tjänstehund med stöd av gruppens instruktör. Du förväntas också kontinuerligt träna hunden för att kunna bibehålla, samt utveckla dess dressyr

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • svensk godkänd polisexamen enligt polisförordningen
  • godkänd hundförarutbildning

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • en flerårig erfarenhet av att tjänstgöra som polis och hundförare
  • spaningsutbildning eller erfarenhet av arbete med tekniker, spaningsgrupp eller fokusgrupp som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • erfarenhet av att arbeta med kombihund

Vi söker dig som har ett stort intresse för och erfarenhet av narkotikabekämpning, fallenhet för hunddressyr och ett mycket stort intresse av att arbeta med specialsökdressyr.
Du har god förmåga att ta ansvar för både genomförande och resultat i ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i grupp.
Vi söker dig som självständigt kan prioritera mellan arbetsuppgifter utifrån olika perspektiv och strukturera och avrapportera arbetet därefter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vänligen välj önskad placering i enkäten som kommer i nästa steg.

Kontaktpersoner

Lina Johansson HR-konsult 073-042 69 28 lina-l.johansson@polisen.se Anders Nilsson Rekryterande chef 073- 371 29 74 andersp.nilsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Monica Veberg Seko 070-549 11 35 Polisförbundet, Saco-S, ST och SEKO nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Växjö, Karlshamn eller Karlskrona

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg