Stationsbefäl till lokalpolisområde Göteborg city

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

11 januari 2021

Ansök senast

25 januari 2021

Referensnummer

C46213/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu stationsbefäl till lokalpolisområde Göteborg city. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattas av sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; City, Kungälv/Ale, Hisingen, Nordost och Syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns en underrättelsegrupp och ett områdeskansli. Polisområdet har ca 1430 anställda.

Lokalpolisområde Göteborg city
Lokalpolisområde Göteborg city består av två stadsdelar i Göteborgs stad. I lokalpolisområdet arbetar ca 250 medarbetare inom utredningsverksamhet, brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV), stöd/service, samt kommunpoliser. Vår reception och anmälningsmottagning är öppet alla årets dagar 8.0022.30 och vi hanterar en mängd olika ärenden så som vapen, hittegods, anmälningsmottagning, tillstånd mm.
Vi söker nu stationsbefäl till gruppen Stöd Service 2. I gruppen ingår fem receptionister, fem anmälningsmottagare och fyra stationsbefäl.

Arbetsbeskrivning

Som stationsbefäl arbetsleder du en viktig verksamhet för både allmänhet och medarbetare. Med en stor grad av servicekänsla och flexibilitet ser du till att verksamheten vid receptionen och anmälningsmottagningen fungerar på ett bra sätt. Du coachar, motiverar och stödjer dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Du föregår med gott exempel vad gäller servicekänsla och engagemang samt har en inre trygghet. Din vardag är omväxlande och utöver arbetsledning av gruppens anmälningsmottagare och receptionister innebär den bland annat handläggning av prio 5 ärenden, handräckning- och djurärenden. Du ansvarar också för polisstationens drift, skydd, säkerhet och utrymning. Du är den självklara kontaktpunkten i många olika frågor. Du är ett av fyra stationsbefäl som turas om att hjälpa gruppen nå sina mål. Totalt sett har vi 12-15 medarbetare i gruppen som arbetar i skift.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
  • Ansvara för kassahanteringen
  • Hantera och ansvara för vapeninlämning
  • Diarieföring
  • Bevaka larm samt åtgärda de larm som går på polisstationen.
  • Hantera inkomna skrivelser/mail.
  • Vara behjälplig med information vid utsättningar

Du verkar i många fall som LPO-ledningens förlängda arm och ska kunna samarbeta på ett fullgott sätt, driva dess frågor samt verka enligt de beslut och policys som förekommer i lokalpolisområdet. Som verksamhetsansvarig säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Kvalifikationer

Krav
Vi söker dig som har en godkänd polisexamen och har ett par års erfarenhet av polisarbete.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Bred erfarenhet av polisära verksamheter
  • Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande uppdrag
  • Erfarenhet av att arbeta som stationsbefäl eller liknande uppdrag

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen tror vi att du har god förmåga till samarbete, kommunikation och helhetssyn. Du har en god social kompetens och medverkar till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Anna Janesjö Jerksten Rekryterande chef LPO Göteborg City 114 14 Maria Havela HR-konsult 0730-59 38 40 maria.havela@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Göteborg

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg