Teknikspecialist inom Linux, it-avdelningen, Stockholm

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

14 december 2020

Ansök senast

21 januari 2021

Referensnummer

C45335/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en tekniskspecialist till vår sektion Digital Arbetsplats som är driven och prestigelös. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Vi behöver stärka vårt klientteam med kompetens inom hantering av Linuxbaserade klienter. Du kommer hantera både drift av befintlig miljö samt utveckla nya Linuxbaserade klienter mot polisverksamhetens behov. I ditt arbete kommer du att arbeta nära andra grupperingar som exempelvis andra teknik- och utvecklingsgrupper, it-säkerhetsgrupper och tekniker i landet.

Vi strävar efter att ligga i framkant med vår teknik och arbetar nära våra leverantörer. Du kommer vara en rådgivande resurs för de interna och externa uppdrag som har beröringspunkter till polisens infrastruktur för Linuxklienter. Arbetsuppgifterna innebär också att medverka och kunna föreslå en framtida IT-arkitektur inom området.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 980 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 34 000 medarbetare.

Inom sektionen för digital arbetsplats och klientgrupperna hanterar vi sådant som hör till polisernas IT-arbetsplats. Uppdraget består av att hantera allt från upphandling och certifiering av hårdvara, central hantering av klientplattformar och telefoner samt flertalet kontorsapplikationer och polisens utskriftsförmåga. Vi arbetar med att förvalta och utveckla tekniken för det långsiktiga, men behöver ibland tänka snabbt och svara upp mot plötsliga behov då verksamheten styrs av händelser i samhället. Alla polisens anställda är brukare av våra tjänster vilket ställer höga krav på oss att leverera med hög tillgänglighet och god kvalitet.

Arbetsbeskrivning

 • Daglig drift av vår infrastruktur för hantering av Linuxklienter
 • Omsätta krav till tekniska lösningar med lämpliga tekniska val
 • Följa upp och kvalitetssäkra leveranser
 • Bistå med löpande förbättringsarbete av både rutiner och processer där du kommer med idéer och tar egna initiativ då du behöver samarbeta med många andra grupperingar

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Minst 2 års erfarenhet av Linux
 • Minst 2 års erfarenhet automatisering i drift och utvecklingsmiljöer med verktyg som t.ex. ansible eller puppet
 • Gedigen erfarenhet av skriptning
 • Erfarenhet av programmering i t.ex. python eller java
 • Behärskar svenska väl i både tal och skrift

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Stort intresse för Open Source
 • Erfarenhet av Jenkins, GIT och CI/CD-pipelines
 • Erfarenheter av drift- och utvecklingsmiljöer där det ställs höga krav på tillgänglighet och säkerhet.
 • Erfarenhet av containerteknik, t.ex. docker
 • Erfarenhet inom området it-säkerhet t.ex kryptering, PKI och certifikathantering

Personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Viktigt att du har en god initiativförmåga och eget driv. Vi tror även att du har förmåga att kunna lyfta blicken och se helheten och är lösningsfokuserad samt engagerad, prestigelös och har goda kommunikativa egenskaper.


Kontaktpersoner

Malin Sjödin 010-5637146 malin-e.sjodin@polisen.se Klara Renberg HR-konsult klara.renberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg