Teknisk produktspecialist till it-avdelningen med placering i Norrköping

Organisation

IT-avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

17 december 2020

Ansök senast

31 januari 2021

Referensnummer

C45589/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en teknisk produktspecialist till it-avdelningen i Norrköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som IT-specialist hos Polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande internationella samarbeten. IT-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.

Idag är vi över 950 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. Nu söker vi fler IT-specialister som söker en större uppgift. Är det du?

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat team fördelat på systemutvecklare, testare, uppdragsledare, scrum-master kravanalytiker och tekniska produktspecialister. Vi jobbar med att utveckla och förvalta system för inrese- och gränskontroll och just nu pågår arbete med att utveckla ett system för att förbättra den yttre gränskontrollen av Schengenområdet för att säkerställa att de personer som befinner sig inom Schengenterritoriet har laglig rätt att vistas där samt att förebygga och motverka terrorbrott.

Som produktspecialist hos oss kommer du att i din roll att stödja verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring områdets produkter och it-stöd. Det viktigaste för oss är att du är tekniskt intresserad, engagerad, prestigelös, kommunikativ och har ett eget driv. Du har en naturlig fallenhet för att kommunicera med olika slags människor och är duktig på att pedagogiskt förklara och stötta.

Som produktspecialist förväntas du kunna arbeta med:

 • Stå i behovsdialog med verksamheten. Du förväntas även agera som rådgivare och expert gentemot verksamheten
 • Genomföra dialoger med leverantörer
 • Planera och genomföra användartester
 • Löpande förbättringsarbete av både rutiner och processer och där du gärna kommer med idéer och tar egna initiativ

Vi arbetar enligt moderna agila principer vilket ger stora möjligheter för alla att vara med och påverka arbetssätt och vår vardag. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Som anställd på Norrköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Minst 3 års erfarenhet i rollen som teknisk produktspecialist
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av:

 • SQL (såväl sökfrågor som SQL-script) mot databaser i exempelvis Oracle, MS SQL och/eller MySQL
 • Erfarenhet av Linux
 • Samarbete med externa leverantörer
 • Att snabbt sätta dig in i hur nya verksamheter och it-lösningar fungerar

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för dig. Då arbetet sker i team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och har förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar. Du behöver ha mycket god analytisk förmåga och förmåga att prioritera eftersom du kommer vara tvungen att hantera en stor mängd information; avseende verksamhetskrav, lagstiftning och olika användargrupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Klara Renberg HR-konsult klara.renberg@polisen.se Katarina Westmar Gruppchef för Inrese- och Gränskontrollsystem 010-56 65 888

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Norrköping

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg