Teknisk produktspecialist till polisens personalsystemsgrupp

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

02 september 2021

Ansök senast

28 september 2021

Referensnummer

C62091/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Just nu söker vi dig som är applikationstekniker och som vill vara med och förbättra polisens digitala stöd till sina medarbetare.

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 950 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna eller med andra delar av verksamheten. Som teknisk produktspecialist hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten. Centralt är också det ständigt ökande behovet av enkla och välfungerande digitala stöd till våra medarbetare. Vi har många spännande tjänster på gång och därför behöver vi dig!

Arbetsbeskrivning

Gruppen Personalsystem & lärplattform ansvarar för flera parallella uppdrag som är centrala för Polisens förmåga att hantera de personalrelaterade processerna. Våra system används av över 34 000 poliser och civilanställda och innehåller information som delas med många andra system inom Polisen och andra myndigheter. Den tekniska utformningen av dessa system är avgörande för att Polisen effektivt kunna attrahera nya poliser och civilanställda, vidareutveckla kompetens inom organisationen och behålla befintliga medarbetare.
Vi står inför en spännande och händelserik tid med en verksamhet som har ett stort behov av fortsatt digitalisering av sina processer. Hos oss får du möjlighet att arbeta med experter från flera olika delar av verksamheten, då vårt uppdrag är att ta ett helhetsansvar för det digitala stödet som rör processerna kring personal och kompetens. Ett urval av produkter som gruppen ansvarar för är t.ex. det digitala rekryteringsstödet , lärplattformen och lönesystemet som hanterar lönerna för samtliga anställda.
Vårt löne- och personalsystem är relativt nyligen utbytt och vi är i början av en oerhört betydelsefull förvaltningsfas av vår nya produkt där vi håller på att sätta organisation, arbetssätt och långsiktiga strategier för plattformen som kommer att husera fler förmågor för området inom kort. Som teknisk produktspecialist kommer du ofta att komma i kontakt med ansvariga för andra system inom skilda områden, både inom och utanför polisen. Du kommer att vara den som förstår gruppens system i full teknisk detalj och som ser hur förändringar påverkar våra egna och andras lösningar. Det viktigaste för oss är att du är envist nyfiken och du använder detta för att förstå helheten som du brinner för att dela med dig till andra på ett pedagogiskt sätt. Du motiveras av att effektivisera och förvalta system som sätter särskilda krav på informationssäkerhet, tillgänglighet och hållbarhet.
Du kommer att möta engagerade kollegor och verka i en miljö som främjar lärande och utveckling. Vi värnar om en kultur där man jobbar inte bara för att utveckla sig själv utan även för att lyfta andra och att fördjupa sin kunskap genom att dela med sig av den.
Exempel på arbetsuppgifter:
 • Agera som teknisk rådgivare och expert gentemot verksamheten
 • Utbilda systemadministratörer inom verksamheten
 • Genomföra dialoger med leverantörer och leda tekniska frågor till lösning
 • Driva förbättringsarbete av polisens rutiner och processer

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig

 • Några års relevant erfarenhet i rollen som teknisk produktspecialist eller motsvarande

 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder

 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, i både tal och skrift

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har kompetens inom:

 • Windows server-miljö

 • Databaser och MS SQL

 • Linux

 • Unix/BSD

 • Kommunikationsprotokoll och nätverk

 • Certifikat och autentisering

 • System-och/eller lösningsarkitektur

 • Erfarenhet av att skriva systemdokumentation

 • Praktisk erfarenhet av systemadministration i system med höga skydds-och säkerhetskrav, exempelvis vid myndigheter med stora säkerhetskrav, organisationer som hanterar ekonomiska transaktioner eller andra organisationer med höga säkerhetskrav

 • Samarbete med externa tjänsteleverantörer

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du sätter verksamhetens nytta i det främsta rummet och försöker alltid att förtydliga det som är oklart för dig själv och andra. För dig är inget omöjligt det tar bara olika lång tid.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Elin Melkersson HR-konsult elin.melkersson@polisen.se Viktoria Henge Gruppchef viktoria.henge@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm/Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28/9 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg