Trafiksektionen söker en utredare med inriktning att bli trafikförundersökningsledare

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Utlyst

20 juli 2021

Ansök senast

13 augusti 2021

Referensnummer

C59944/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker en Utredare med sikte på att bli förundersökningsledare, FU-ledare till Trafiksektionens utredningsgrupp i region Bergslagen. Placering Karlstad, Örebro eller Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Bergslagen har ca 2200 anställda. Regionen består av tre polisområden; Dalarnas, Värmlands och Örebro län, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.


Beskrivning av arbetsplats

Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområdena i sitt grunduppdrag. Enheten står för spetskompetens och vi bedriver en regionsövergripande verksamhet på framkant för att öka tryggheten för såväl medborgare som medarbetare. Operativa enheten består av specialistkompetenser inom områdena Trafik, Specialsökshundar, Gränspolis, Regionledningscentral, NIK samt Polisens kontaktcenter. Vi strävar efter att ha hög kompetens i vårt övervaknings- och utredningsarbete och vi arbetar med ett omfattande teknikstöd.

Trafiksektionen består av specialistutbildade trafikpoliser och bilinspektörer fördelade på sex yttre grupper varav tre är yrkestrafikgrupper och tre trafiksäkerhetsgrupper. En yrkestrafikgrupp och en trafiksäkerhetsgrupp utgår från respektive polisområde, Örebro, Värmland och Dalarna.

Trafiksektionen har även en utredningsgrupp som utreder sektionens egeninitierade ärenden samt regionens dödsolyckor i trafiken. Trafikarbetet vid sektionen sker enligt Polisens nationella trafiksäkerhetsstrategi och samverkan sker med andra enheter i och utanför polisregionen. Extern samverkan förekommer med exempelvis Trafikverket, Transportstyrelsen, Kronofogdemyndigheten, Tullverket och åklagarmyndigheten

Vi ser att du ska vara genuint intresserad av trafikverksamhet. En stor del innefattar att självständigt hantera den administration som ingår i uppdraget och att självständigt ansvara för att uppdatera sig på gällande lagstiftning.


Arbetsbeskrivning

I arbetet som utredare med sikte på förundersökningsledning ingår att:

 • Att vara delaktig i utredningar gällande dödsolyckor och allvarliga trafikolyckor inom Polisregion Bergslagen
 • Att vara delaktig i utredningar gällande de brott som initierats av de egna trafikgrupperna
 • Att vara aktiv och skapa egna förutsättningar för att bli behörig FU-ledare gällande både rutiner och kunskap
 • Gå relevanta utbildningar som krävs för förundersökningsledning inom trafiksektionen
Arbetet leds av en trafikförundersökningsledare som är direkt kopplad till trafikgruppen.

Målet är att bli behörig för en senare rekrytering gällande FU-ledartjänst inom trafiksektionen. Som FU-ledare på trafiksektionen fokuserar man på konkreta resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa. Arbetsuppgifterna är bland annat att ta emot inkomna ärenden, ge direktiv i dessa samt fördela till utredarna och arbetsleda dessa i sitt arbete. Man leder alla utredningar som återfinns på sektionen och fattar beslut i dessa självständigt. Man kommer att leda förundersökningar i hela regionen och du kommer även att hantera egna utredningar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen eller annan akademisk bakgrund och erfarenhet som arbetsgivaren finner relevant
 • Utredningsvana från exempelvis offentlig myndighet och som arbetsgivaren finner relevant
 • B-körkort

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av trafik/Trafiklagstiftning
 • Utbildningar inom trafik och eller juridik
 • Erfarenhet av samverkan med interna och externa aktörer
 • Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska, tal
 • Språkkunskaper utöver nordiska språk, förutom engelska

Kontaktpersoner

David Askeröd Gruppchef 010-567 03 31

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, Saco och SEKO nås via Polisens växel tfn 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Karlstad eller Falun

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 13 augusti 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg