Trainee - It-säkerhetsspecialist till it-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

14 december 2020

Ansök senast

25 januari 2021

Referensnummer

C45372/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Kan du utveckla appar som gör livet enklare? Kan du skapa effektiva AI-lösningar? Kan du hitta teknikens svaga punkter?

Då kan du vara med och göra skillnad på riktigt!

Om traineeprogrammet
Den 6 september 2021 startar ett nytt spännande samarbete mellan Polismyndigheten och Säkerhetspolisen, vårt första gemensamma traineeprogram! Du kommer från start att vara anställd antingen på Polismyndigheten eller Säkerhetspolisen. Traineeprogrammet pågår på heltid de första sex månaderna – därefter fortsätter din anställning på den it-avdelning där du blivit anställd. Vissa delar i traineeprogrammet kommer att utföras gemensamt och vissa delar sker på respektive myndighet.

Syftet med traineeprogrammet är att erbjuda dig en bra introduktion och en bred kunskap, dels om den it-avdelning där du blir placerad, men även om båda myndigheternas verksamheter. Traineeprogrammet har som mål att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär. Du får även en god möjlighet att börja bygga upp ditt personliga nätverk då du under traineeperioden skapar många värdefulla kontakter.

Under dessa sex månader varvar vi praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt.

Beskrivning av arbetsplatsen
Som anställd på Polismyndighetens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens it-avdelning har cirka 960 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 33 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Om rollen It-säkerhetsspecialist
Vill du vara med och ta fram polisens framtida informationssystem som leder till en mer säker och effektiv polis? Som trainee inom it-säkerhet kommer du finnas som stöd till olika produktgrupper inom it-avdelningen för att gemensamt ta fram säkra lösningar. Ditt arbete kommer bland annat att bestå av att leda hot- och riskanalyser, genomföra informationsklassning och skyddsvärdesanalyser och att utifrån det ta fram relevanta säkerhetskrav. I många fall blir du även delaktig i implementationen av lösningarna.
Polismyndigheten har en stor organisation som arbetar med säkerhetsfrågor och vi har förmågor att förebygga, förhindra, upptäcka och agera på incidenter som endast ett fåtal organisationer i Sverige kan matcha. Du kommer med andra ord arbeta med de bästa inom området!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • examen inom data/IT, från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola med inriktning på it-/informationssäkerhet, examen ska vara klar senast 6 september 2021 och får vara högst två år gammal när du ansöker
 • goda kunskaper i svenska/engelska, både i tal och skrift
 • goda kunskaper inom it- och informationssäkerhet

 • Personliga egenskaper
  Vi söker lagspelare med god analytisk förmåga och ett stort tekniskt intresse. Du har en drivkraft att utvecklas inom säkerhetsområdet. Då du till stor del kommer att arbeta nära dina kollegor ser vi att du har god samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga samt att du vågar fråga när någonting känns oklart. Du föredrar att arbeta på ett strukturerat sätt och att arbeta resultatinriktat.
  Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

  Meriterande
  Det är meriterande om du har:
 • grundläggande programmeringskunskaper
 • grundläggande kunskaper inom protokoll, designlösningar och nätverksarkitektur
 • kunskap om applikationssäkerhet; OWASP

I ditt CV och/eller personliga brev ber vi dig beskriva hur du möter våra meriterande kvalifikationer samt motiverar varför du söker till Polismyndigheten och it-avdelningens traineeprogram. Om du söker flera traineeroller önskar vi även att du rangordnar dina val i ditt personliga brev.

Kontaktpersoner

Ann-Charlotte Hanqvist Handläggare 010-56 39493 student.it-avdelningen@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Stockholm, Kungsholmen

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg