Trainee - UX-designer till it-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

14 december 2020

Ansök senast

25 januari 2021

Referensnummer

C45344/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Kan du utveckla appar som gör livet enklare? Kan du skapa effektiva AI-lösningar? Kan du hitta teknikens svaga punkter?

Då kan du vara med och göra skillnad på riktigt!

Om traineeprogrammet
Den 6 september 2021 startar ett nytt spännande samarbete mellan Polismyndigheten och Säkerhetspolisen, vårt första gemensamma traineeprogram! Du kommer från start att vara anställd antingen på Polismyndigheten eller Säkerhetspolisen. Traineeprogrammet pågår på heltid de första sex månaderna därefter fortsätter din anställning på den it-avdelning där du blivit anställd. Vissa delar i traineeprogrammet kommer att utföras gemensamt och vissa delar sker på respektive myndighet.

Syftet med traineeprogrammet är att erbjuda dig en bra introduktion och en bred kunskap, dels om den it-avdelning där du blir placerad, men även om båda myndigheternas verksamheter. Traineeprogrammet har som mål att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär. Du får även en god möjlighet att börja bygga upp ditt personliga nätverk då du under traineeperioden skapar många värdefulla kontakter.

Under dessa sex månader varvar vi praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt.

Beskrivning av arbetsplatsen
Som anställd på Polismyndighetens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens it-avdelning har cirka 960 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 33 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Teamet
Teamet ansvarar för en teknisk plattform, på vilken vi har tagit fram ett flertal applikationer. Dessa utgör en viktig del av it-avdelningens blodomlopp, då vi hanterar stora mängder fysisk utrustning och supportärenden. Vår flora av applikationer växer ständigt och eftersom vi alltid har användaren i fokus kring all utveckling, så kommer du att ha en betydande roll i att lyfta applikationernas gränssnitt. Till din hjälp kommer du att ha engagerade och seniora utvecklare samt uppdragsledare i teamet.

Rollen UX-designer:
Hos oss kommer du att arbeta nära verksamheten med fokus på att skapa goda användarupplevelser (även mobila) för våra slutanvändare. Du kommer att undersöka behov och utifrån dem visualisera krav i form av skisser och prototyper som kontinuerligt stäms av med slutanvändarna. Till din hjälp kommer du att ha ditt team samt UX-designers från olika team inom myndigheten.
Rollen som UX-trainee hos polisen innebär stora möjligheter till variation i arbetet och lämpar sig för dig med ett eget driv.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • examen inom data/IT, från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, examen ska vara klar senast 6 september 2021 och examen får vara högst två år gammal när du ansöker.
 • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • kunskaper kring grafisk design för digitala tjänster
 • kunskap inom UX-processen - från behovsinsamling till prototypning och användningstest

 • Personliga egenskaper
  Vi söker lagspelare med god analytisk förmåga och en drivkraft att utvecklas. Som individ tar du gärna egna initiativ och har en god förmåga att samarbeta och lyfta blicken för att se till att det vi gör blir bra för Polismyndigheten som helhet.
  Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

  Meriterande
  Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • kunskap av agil metodik
 • kunskap av att facilitera workshop
 • erfarenhet av webbutveckling i HTML/CSS/JavaScript
 • erfarenhet av app-utveckling i iOS

I ditt CV och/eller personliga brev ber vi dig beskriva hur du möter våra meriterande kvalifikationer samt motiverar varför du söker till Polismyndigheten och it-avdelningens traineeprogram. Om du söker flera traineeroller önskar vi även att du rangordnar dina val i ditt personliga brev.

Kontaktpersoner

Ann-Charlotte Hanqvist Handläggare 010-56 39493 student.it-avdelningen@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Stockholm, Kungsholmen

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg