Utredare för sommarvikariat till utredningsenheterna i Linköping, Norrköping och Motala

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

07 januari 2021

Ansök senast

28 januari 2021

Referensnummer

C46014/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu utredare för sommarvikariat som är självgående, strukturerade och med god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av drygt 33 000 medarbetare och är organiserad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping. Polisområde Östergötland är i sin tur indelat i flera lokalpolisområden, och nu söker vi utredare till Linköping, Norrköping, Motala.

Vi söker nu dig, som håller på att utbilda dig till polis, och redan under sommaren vill påbörja ditt arbete inom myndigheten.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta med enklare utredning och verka som ett stöd i vår utredningsverksamhet. Det innebär ett nära samarbete med våra utredare och förundersökningsledare, men även andra kontakter inom och utanför myndigheten.

I rollen ingår bland annat följande:
 • Inledande utredningsuppgifter såsom bevissäkring, kontokortsbegäran och förhör
 • Vara behjälplig med planering och inbokning av förhör m.m.
 • Registrera och diarieföra ärenden och handlingar
 • Inhämta och sammanställa information från olika instanser och register, till exempel misstankeregister och brottsregister
 • Kvalitetssäkra och kontrollera underlag och handlingar som ska lämnas ut eller skickas vidare
 • Besvara frågor från allmänhet, externa aktörer eller andra personer inom myndigheten gällande pågående utredningar via telefon och mail

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper
 • Polisutbildning till och med termin 2 eller längre
 • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
 • Erfarenhet av att arbeta i olika datorsystem
 • B-körkort

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Övriga språkkunskaper
 • Erfarenhet från statlig verksamhet
 • Kunskaper i RAR och Durtvå

Som person söker vi dig som har social kompetens och ett lyhört och tydligt sätt. Det är viktigt att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du ska även ha ett strukturerat arbetssätt och förmågan att prioritera när situationen kräver det. Du har förmåga att periodvis arbeta i ett högt tempo med fortsatt hög kvalitet. Du ska vara flexibel och ha god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Jimmy Brandefors Gruppchef 010-566 52 67 Daniel Axelsson Gruppchef 010-56 65 095 Alma Eklund HR-konsult alma.eklund@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Linköping, Norrköping eller Motala

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg