Utredare Grova brott till Eskilstuna

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

13 oktober 2021

Ansök senast

27 oktober 2021

Referensnummer

A1061273

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Arbetsbeskrivning

Enligt myndighetens upprättade ärendefördelningsplan har Utredningssektionen utredningsansvaret för en stor mängd brottskoder. Grova brottsgrupperna utreder våldsbrott såsom mord, dråp, mordbränder, rån och utpressning, olika typer av sexualbrott samt brott inom specialstraffrätten. Vi söker även dig som har ett intresse av att arbeta med brott mot barn. Du kommer då att erbjudas kompetenshöjning inom området.

Ärendetypen innebär ofta hantering av anhållna och häktade personer vilket kräver korta handläggningstider och arbete under tidspress. Det förutsätts att du sätter dig in i och håller dig uppdaterad med aktuella och rådande regelverk och lagstiftning.

Som utredare arbetar du i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer såsom åklagarkammaren, juridiska ombud, socialtjänsten och andra utredare både i den egna arbetsgruppen och mellan grupperna och sektionerna. Regional samverkan kan också förekomma.

Arbetet i utredningsgrupperna sker i enlighet med polismyndighetens metodstöd och relevant utbildning för de olika ärendetyperna tillhandahålls av arbetsgivaren. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer i de ärenden/situationer när behov finns av arbete utanför kontorstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Svensk polisexamen
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

  • Det är meriterande om du har:
  • Erfarenhet av att arbeta med utredningar och kontakter med åklagare
  • Erfarenhet av barnutredningar
  • Genomgått utbildning för barnutredare

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett genuint intresse att arbeta med grova våldsbrott. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga samt god förmåga att skapa och upprätthålla kontakter både internt och externt. Vidare ser vi att du är flexibel och har förmåga att växla tempo när det krävs. En betydande del i denna tjänst består av att sammanställa och analysera material och information varför du har en god förmåga att göra detta och drivs av att arbeta på detta vis. Arbetet kräver även att du är strukturerad med förmåga att självständigt leda och planera ditt arbete.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Elenore Ingårda Rekryterande chef 010-6569154 elenore.ingarda@polisen.se Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult; Anna Sandberg anna-k.sandberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackförbunden SACO, SEKO Polisen, Polisförbundet nås via polisens växel. 114 14

Övrig information

Placeringsort: Eskilstuna

Ansök till tjänsterna senast den 27 oktober 2021.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!


Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg