Utredare Polis, LPO Järva Grova brott

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

11 januari 2021

Ansök senast

05 februari 2021

Referensnummer

C46184/2021

Arbetsplatsbeskrivning

 • Vill du arbeta tillsammans med drivna och familjära kollegor som lyfter varandra?
 • Vill du utmanas och arbeta i en renodlad grupp för grova brott?
 • Vill du ha roligt på jobbet där gemenskap, fys och flexibilitet är viktigt?
 • Vill du vara med och arbeta för att få bort Järva från listan över särskilt utsatta områden?

Då är du den person vi söker till funktionen som utredare av grova brott till Järva lokalpolisområde!

OM KOLLEGORNA
Hos oss kommer du att arbeta tillsammans med engagerade och trevliga kollegor som gillar att ha roligt på jobbet, som är drivna och som vill utreda grova brott. Vi sätter stort värde på att lyfta varandra och ge varandra feedback. Utredningsgruppen är en hjälpsam och omhändertagande arbetsplats med mycket glädje och roliga kollegor som gillar after work. Vi vill vara drivna, professionella och bäst på det vi gör!

OM UTREDNINGSGRUPPEN
Vi är en renodlad grova brottsgrupp på lokalpolisområdesnivå, vilket fram tills nu varit unikt. De utredare som arbetat här har alla utvecklat olika spetskompetens. Vi utbildar dig på att utreda grova brott och hantera frihetsberövat samt bedriva spaning med hemliga tvångsmedel. Det görs stora satsningar på personalen och här kan du utvecklas tillsammans med drivna och kompetenta kollegor. Utvecklingen skall inte bara stanna hos oss utan vi tar även ansvar för att utbilda och få andra att växa inom vårt lokalpolisområde. Vi är också särskilt stolta över att ha en operativ förmåga vilket gör att vi når större framgång och har ett bättre driv i våra ärenden.

OM ARBETSMILJÖN
Utredningsgruppen präglas av en personlig och familjär atmosfär där vi hjälper varandra och uppmärksammar varandras arbete. Vi vill vara inkluderande, hjälpsamma och professionella.
Arbetstiden är veckoplanerad 40 timmar/vecka (5:2) och vi tillämpar flextid. Hos oss får du möjlighet att kombinera ett utvecklande arbete med ditt privatliv/familjeliv på ett bra sätt. Vi värdesätter flexibilitet, hälsa och privatliv, vilket är en förutsättning för att göra ett bra jobb, frihet under ansvar helt enkelt.
Fys är också viktigt för oss och vi har därför två fystimmar i veckan då vi har crossfitinspirerad träning tillsammans. Nu under pandemin är det lika viktigt med fys men den blir av naturliga skäl mer individuell.

Vi sitter idag i en toppmodern ny polisstation i Rinkeby sedan september 2020 vilket betyder att vi nu kommit tillrätta med många av husets barnsjukdomar. Vi har moderna, fräscha och välplanerade lokaler med nytt möblemang med egna uppkopplade länkrum och caserum, gym och multihall. Det finns bra cykelvägar, T-banan ligger runt hörnet och det finns i dagsläget parkeringsplatser i huset.

OM LPO JÄRVA
Järva lokalpolisområde består av de två stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta inom Stockholms kommun. LPO Järva är ett område fullt av utmaningar. Området har en historia fylld av social oro, hög kriminalitet och segregation. Dessa utmaningar har bidragit till att vi har ett väl utvecklat samarbete med andra myndigheter för att kunna skaffa oss en bättre helhetsbild.

LPO Järva ligger i västra delen av Polisområde Nord och befolkningsmängden i lokalpolisområdet uppgår till ca 100 000 människor som kommer från olika kulturer.
Området gränsar till LPO Solna/Sundbyberg i söder och LPO Järfälla samt LPO Sollentuna i norr. Det genomkorsas av E18 som ansluter till E4 vilket gör att området är mycket tillgängligt. I området finns blandad bebyggelse med mycket enfamiljsboenden i gamla Spånga samt flerfamiljshus i så kallade miljonprogramsområden. Kista centrum är områdets stora centrum med många näringsidkare och stor genomströmning av människor. Tunnelbanans två blå linjer knyter ihop området med övriga Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som utredare kommer du att tillhöra en utredningsgrupp för Grova Brott på LPO Järva. Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av utredningar av grova brott som t.ex. grova rån, grova narkotikabrott, rån, grova utpressningar, grova vapenbrott, grova misshandlar m.fl. Utredningsarbetet bedrivs offensivt och sker både enskilt och i team, bestående av både poliser och civila utredare, under ledning av en förundersökningsledare och gruppchef.

Arbetet som utredare är av mycket varierande karaktär och väldigt flexibelt och gruppen är mån om att behålla sin operativa förmåga och sina spetskunskaper och vill hela tiden växa.

Du kommer t.ex. att insatsleda stora och komplexa ärenden. Utredningsgruppen arbetar även underrättelsestyrt och mot fokuspersoner och utvalda nätverk med syfte att inkapacitera grovt kriminella. Vi arbetar tillsammans med en yttre utredningsresurs samt NIGS-grupp, vilket innebär att vi har förmågan att bedriva spaning före och inom FU. Du kommer att vara med och planera och genomföra de tillslag vi utför.

Kvalifikationer

VI SÖKER DIG SOM HAR:
 • Polisutbildning.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • B-körkort.

 • DET ÄR MERITERANDE OM DU ÄVEN HAR:
 • Utredningsvana.
 • Goda kunskaper i Officepaketet.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.
 • Förmåga att uttrycka dig i tal på andra språk än svenska och engelska.

PERSONLIGA EGENSKAPER:
Arbetsuppgifterna kräver att du har förmåga att ta initiativ för att driva utredningarna framåt samt att du självständigt lägger upp ditt arbete utefter de prioriteringar som råder inom området. Då utredningsverksamheten är operativ ställs även krav på flexibilitet mellan prioriteringarna. Det krävs en vilja och ett driv att utvecklas och att arbeta tillsammans med kollegor och utveckla/lyfta varandra.

Arbetet präglas även av många externa kontakter med exempelvis särskilt brottsutsatta, misstänkta, vittnen, andra enheter inom polisen, företag, myndigheter, advokater och åklagare varför dina kommunikativa och sociala förmågor kommer att ställas på prov.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

John Lindström Polisinspektör, Gruppchef LPO Järva Grova brott 010-563 09 50 Erika Sandell HR konsult 010-563 73 65 erika.sandell@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST och SEKO Nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Arbetsort: Rinkebyplan 2A, Spånga.
Arbetstid: Veckoplanerad 40 timmar/vecka.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg