Utredare till Bedrägerisektionen, Polismyndigheten

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

07 januari 2021

Ansök senast

21 januari 2021

Referensnummer

C46091/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Region Stockholm består av fyra polisområden, City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid den regionala utredningsenheten organiseras delgivningssektionen, regionens brottsamordningsfunktion, aktionsgrupper samt brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet, forensisk verksamhet och teknikspaning.

Bedrägerisektionen, som idag består av ca 140 medarbetare, ingår i Region Stockholms Utredningsenhet. Bedrägerisektionens huvudfokus är att på ett rationellt, rättssäkert och effektivt sätt hantera cirka 40 000 bedrägerier, förskingringar och bidragsbrott som årligen anmäls och inkommer till regionen, med syfte att öka uppklarningen och lagföringen. Arbetsplatsen finns i centralt placerade lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu utredare som vill arbeta med att utreda ovan brottstyper. I uppdraget som utredare ska du, själv eller tillsammans med andra, aktivt och engagerat bedriva inhämtningsuppdrag/utredningsarbete på ett sätt som för polisen närmare medborgarna och som gör polisen mer tillgänglig.

Förebyggande, ingripande och utredande verksamhet ska hanteras som ett gemensamt system som ständigt utvecklas och förbättras. Som utredare vid bedrägerisektionen handlägger du brottsutredningar av ekonomisk karaktär under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller från Åklagarmyndigheten. I själva utredningsarbetet ingår att hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänkta, inhämta relevant information, hantera och säkerställa bevisning, presentera ärendet för förundersökningsledare/åklagare samt när utredningen är klar sammanställa den på ett överskådligt sätt i ett s.k. förundersökningsprotokoll. En stor del av arbetet innebär inhämtningsuppdrag och/eller arbete med bidragsbrott.

Du kommer att ingå i en grupp där allas kunskaper och åsikter spelar roll i en lärande och utvecklande miljö. Bedrägeribrotten är under ständig utveckling och en del av arbetet innebär att ligga i framkant och ta del av nya brottstyper och metoder. Du kommer få den introduktion och handledning som behövs för arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER

 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet varav 1 år hos samma arbetsgivare
 • utredningsvana eller erfarenhet att hålla utredande samtal
 • god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal på svenska och engelska
 • erfarenhet av arbeta i Word, Excel, Power Point
 • B-körkort


 • MERITERANDE

  Det är meriterande om du har:
 • Utbildning i juridik, kriminologi, ekonomi eller övriga utbildningar som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Arbetserfarenhet av bedrägeribrott
 • Datorkunskaper inom polisiära system
 • Språkkunskaper utöver svenska/engelska
 • Erfarenhet av att arbeta med bidragsbrott


 • PERSONLIGA EGENSKAPER

  Arbetsuppgifterna ställer krav på att du:
 • Har ett strukturerat arbetsätt, god analytisk förmåga och ett problemlösningsorienterat fokus
 • Har en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp
 • Har lätt att kommunicera och samverka med andra, internt och externt
 • Kan förmedla kunskap och information sakligt och tydligt
 • Är flexibel, arbetsam och trivs med ofta tempofylld miljö
 • Har ett tydligt säkerhetsmedvetandeKontaktpersoner

Hanady Hussein Ansvarig HR-konsult 0730723954 hanady.hussein@polisen.se Anna-Karin Andersson Ansvarig Gruppchef 0725142515 anna-k2.andersson@polisen.se Jawad Alkhiat Ansvarig Gruppchef 070 895 1803 jawad.alkhiat@polisen.se

Fackliga företrädare

SEKO, Saco-S och ST Polisens växel 114 14 Sahhar Saremi och nås på teln. ST Facklig Företrädare 0735438075

Övrig information

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Snarast möjligt enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg