Utredare till Brott i nära relation barn Borlänge

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

24 juni 2021

Ansök senast

13 augusti 2021

Referensnummer

C58793/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 33 000 medarbetare. Myndigheten är indelad i sju polisregioner, varav region Bergslagen är en av dessa. I region Bergslagen ingår Dalarna-, Örebro- och Värmlands län. Här arbetar ca 1850 medarbetare. Nu söker vi brottsutredare till vår utredningsgrupp BINR 1 i Borlänge som arbetar med brott mot barn i Dalarnas län.

Arbetsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift där du får bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige? Hos oss kommer du att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som du varje dag är med och gör skillnad med ditt arbete.

Som utredare arbetar du med kvalificerade utredningar gällande vålds- och sexualbrott mot barn och unga. Dessa brottsutredningar leds av åklagare. I arbetet ingår det att samla in och sammanställa information, hålla förhör och föredra ärenden för förundersökningsledare så att rättsäkra beslut kan fattas. En del ärenden hanterar du på egen hand och i andra ärenden har du nära samarbete med kollegorna, beroende på ärendets karaktär och komplexitet. Samverkan i utredningarna sker med förundersökningsledare, åklagarkammaren, målsägandebiträden, socialtjänst och särskilda företrädare för barn. Barnahus finns i Borlänge och förhör med barn hålls där. Du kommer få regelbunden handledning för stöd och egen utveckling i arbetet. Målsättningen är också att du kompletteras utbildningsmässigt inom rimlig tid efter att du tillträtt i din nya tjänst.

Du verkar inom Dalarnas län med Borlänge som placeringsort. Du kommer tillhöra en grupp med både poliser och civila brottsutredare som arbetsleds av en förundersökningsledare. Som anställd hos oss erbjuder vi ett mycket självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar. Arbetstiden anpassas efter verksamheten, oftast dagtid men även kvällar och veckoslut kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • akademisk examen inom det beteendevetenskapliga, samhällsvetenskapliga eller juridiska området, alternativt svensk polisexamen eller arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska
 • god datavana
 • B-körkort

 • Vi ser gärna att du även har:
 • minst ett års erfarenhet av utredningsarbete
 • grundläggande kunskap i juridik, exempelvis läst juridisk översiktskurs eller vana av att tolka, följa och förstå juridisk text
 • arbetat med barn
 • erfarenhet att samla in, analysera och sammanställa information i rapport eller liknande
 • vana att samverka med andra myndigheter eller vårdinrättningar
 • erfarenhet av att arbeta med människor som befinner sig i svåra och utsatta situationer

Personliga egenskaper
Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som har intresse av att arbeta med barn som utsatts för brott och den särskilda utmaning som det innebär. I arbetsuppgifterna ingår att hålla förhör med barn (3-17 år). Du är lyhörd och har förmågan att skilja på person och handling då dessa utredningar ofta är känslosamma och kan innehålla allvarliga och kränkande brott begångna mot barn. Som sökande till oss är du beredd på ett omväxlande, utmanande och emotionellt påverkande arbete. För att kunna klara av denna anställning och de krav som ställs ser vi även att du har en god empatisk förmåga med stor personlig mognad och trygghet i dig själv samt känner engagemang för uppgiften. Du har god förmåga att kommunicera med barn och unga och är van att samverka med olika aktörer. Som person är du också analytisk, strukturerad och lösningsorienterad. En annan framgångsfaktor är din förmåga att växla upp i tempo när situationen kräver det.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Carina Nilsson tf. Gruppchef 072-5047826 carina-r.nilsson@polisen.se Maria Frisk HR-konsult 010-567 52 17 maria.frisk@polisen.se Mikael Hesselrud Kontakt under v. 29-32 010-5672737

Fackliga företrädare

Representanter för SEKO, ST, SACO och Polisförbundet nås genom 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Borlänge
Arbetstid: Veckoplanerad 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare barn, region Bergslagen, BINR 1

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 13 augusti 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg