Utvecklare till sektionen för utredningssystem

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

17 december 2020

Ansök senast

22 januari 2021

Referensnummer

C45579/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? För att komma till rätta med dagens brottslighet måste man inte bära uniform – vi som utvecklar polisens utredningssystem söker dig som vill göra vad du kan för att göra Sverige säkert.

Polisens it-avdelning har ca 1 000 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens 34 000 medarbetare. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett kritiskt samhällsuppdrag: våra system används i polisens vardag dygnet runt, året runt – i sektionens system hanteras varje år ca 1,5 miljoner brott.

Sektionen har nio olika agila självorganiserande team som utvecklar och förvaltar våra produkter. Produktområden inkluderar bl.a. brottsutredningar, misstankeregister, hastighetskameror, bildanalys och elektroniska fotbojor.

Vi arbetar nära våra slutanvändare för att förstå deras behov och levererar det vi utvecklar genom kontinuerliga mindre leveranser.

I vårt arbete samarbetar vi även med Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Kriminalvården i syfte att digitalisera hela rättsväsendet.

Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Hos polisens it-avdelning kommer du till en arbetsplats där verksamheten sätter mål och beskriver vilka resultat man vill uppnå, men där den tekniska utvecklingen drivs av teamen.

Tillsammans levererar vi lösningar med hög teknisk kvalitet och tillgänglighet som hjälper polisen att genomföra sitt uppdrag på bästa sätt.
Vi sätter stor tilltro till våra medarbetare att utveckla och utmana oss tekniskt. Polisens verksamhet ska aldrig begränsas av teknik och det är vårt jobb att se till att vi alltid har de bästa lösningarna till vårt förfogande.

Vi utvecklar desktopklienter, webbappar och mobilappar främst med Java, Angular och Swift. Nästa år kommer polisens containerlösning byggd på OpenShift och Kubernetes att driftsättas och vi kommer så klart att vara med och utveckla på den.

Vilka tekniker kommer vi använda i framtiden? Det kommer du tillsammans med dina kollegor vara med att bestämma!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- minst tre-fyra års erfarenhet av Java, Angular eller Swift
- mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Utöver ovan nämnda kvalifikationer ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av:

- Java EE
- Web services
- REST
- Typescript
- IntelliJ
- Maven
- Jenkins
- MySQL
- Oracle SQL
- Couchbase/NoSQL
- Git
- Liquibase
- OpenShift
- Spring Boot
- Cypress

Personliga egenskaper

Som person är du nyfiken, effektiv och strukturerad. Du tycker om att tänka ut nya lösningar och är intresserad av att kontinuerligt utveckla och förbättra produkter och arkitektur. Du förstår värdet av samarbete och tycker om att arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Kim Björk Gruppchef 010-56 372 86 Klara Renberg HR-konsult klara.renberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Stockholm

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg