Yttre befäl till BF-IGV LPO Skellefteå, Polisområde Västerbotten

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västerbottens län

Utlyst

11 januari 2021

Ansök senast

21 januari 2021

Referensnummer

C45603/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

PO Västerbotten består av 3 lokalpolisområden. Aktuellt lokalpolisområde är Skellefteå som
innefattar kommunerna Skellefteå, Malå, Norsjö. I LPO Skellefteå ingår bl.a. 5 BF/IGV grupper.
BF-IGV hanterar den händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt.

Vi söker dig som vill arbeta som Yttre befäl med placeringsort Skellefteå.

Arbetsbeskrivning

Yttre befäl planerar, leder och följer upp polisområdets yttre verksamhet, både inom ingripandeverksamhetens lokala arbete mot uppsatta mål, som inom det minutoperativa uppdraget. Arbetsuppgifterna utgår från ett verksamhetsansvar och har sin utgångspunkt i polisområdets problembild. I funktionen leder du den yttre verksamheten antingen på uppdrag av regionvakthavande befäl vid regionledningscentralen, gruppchef på BF-IGV eller självständigt genom tilldelad delegation. Funktionen yttre befäl bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor.

Flera yttre befäl kan tjänstgöra samtidigt men det är en av dessa som är ansvarig i polisområdet. Yttre befälet har ett tydligt arbetsgivaransvar och är en av vakthavande befälets främsta ledningsresurser.

Yttre befäl tjänstgör i periodplanerad treskiftslista (ASA/Polis 5§ 3 mom) och har sin grundplacering i BF/IGV-grupp i lokalpolisområdet. När yttre befälet inte tjänstgör som ansvarig i polisområdet leds denne av BF/IGV-gruppchefen.

Exempel på arbetsuppgifter som yttre befäl:
 • Lokal yttre ledning
 • Vid behov verka i rollen som polisinsatschef
 • Ansvara för att leda polisområdets/lokalpolisområdets ingripandeverksamhet
 • Leda i eftersök av försvunnen person (EFP)
 • Leda ingripandeverksamhetens arbete med den lokala problembilden bland annat genom reflektion
 • Leda kortsiktiga uppdrag och insatser från vakthavande befäl i polisområdet eller regionen
 • Planera, leda och följa upp särskild händelse och planlagda insatser
 • Vid behov fatta beslut som förundersökningsledare enligt delegation samt ansvara/leda arbetet på brottsplats innefattande att långtgående förstahandsåtgärder vidtas och kvalitetssäkras

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
 • Svensk polisexamen med godkänd aspirantutbildning
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

 • Meriterande
  Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av yttre ledning
 • Erfarenhet av arbetsledning och/eller coachande ledarskap/utbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Vidare har du en god förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag bland annat genom reflektion. Du kan strukturera information och skapa överblick över arbetssituationen. Du har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan arbeta självständigt, göra prioriteringar och fatta snabba beslut på ett ibland ofullständigt beslutsunderlag.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper, ledarskapsförmågor och lämplighet.

Kontaktpersoner

Marie Larsson HR-konsult marie-i.larsson@polisen.se Torbjörn Nyback Gruppchef 010-568 26 70 070-473 98 70

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord, ST region Nord, SEKO Polisen region Nord Fackliga företrädare 11414 Anders Sandqvist Seko Polisen Nord 070-365 96 07

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Skellefteå
Arbetstid: Heltid, periodplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult Marie Larsson marie-i.larsson@polisen.se

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg