Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Medborgarlöften i Åmål

Under 2018 lovar polisen och kommunen att öka insatserna mot narkotikamissbruket samt arbeta i syfte att bostadsinbrotten i kommunen inte ska öka jämfört med år 2017.

Situationen idag

Efter att kommunen och polisen gemensamt analyserat lägesbilden avseende narkotikamissbruket i kommunen finns tecken på att narkotikamissbruket ökat. Vid genomförandet av olika former av medborgardialog har också framkommit uppgifter som förstärker denna bild.

Det här ska vi göra

1. Öka insatserna mot narkotikamissbruket
Polisen och kommunen ska öka insatserna mot narkotikamissbruket. Särskilt fokus ska riktas mot personer som inte tidigare är kända narkotikamissbrukare.

2. Arbeta för att bostadsinbrotten inte ökar genom spridning av DNA-märkning i kommunen
Polisen och kommunen ska gemensamt sprida kunskap om märkmetoden "Märk-DNA" i syfte att antalet bostadsinbrott inte ska öka jämfört med år 2017.

 

Det här ska vi åstadkomma tillsammans

  1. Polisen har som mål att lagföra minst femton individer som inte tidigare är kända för narkotikabrott. Kommunen har som mål att särskilt rikta insatser mot inte tidigare kända narkotikamissbrukare. Detta genom ökad samverkan mellan socialtjänst och andra samhällsaktörer som exempelvis skolor och fritidsverksamheter.
  2. Antalet bostadsinbrott i kommunen ska inte öka jämfört med år 2017.

Följ med i hur det går!

Återkoppling och resultatet av det arbete som bedrivs för att nå målen sker via polisens och kommunens webbplatser, i sociala medier samt via massmedia. Medborgarlöftet följs gemensamt upp av kommunen och polisen innan årets utgång.

Peter Torstensson
Kommunpolis
010-565 21 18

Relaterad information

Nyhet: Polisen agerar mot inbrottsligor i Dalsland.  (2017-02-22) 

Film: Se Gunilla Fredin, ingripandepolis i Dalsland, berätta om märk-DNA.

Till toppen